Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015



Από κόσκινο όλες οι πληρωμές του ΟΑΕΔ πανελλαδικά μετά το σκάνδαλο στη Λάρισα


Μετά την απάτη μαμούθ στον ΟΑΕΔ Λάρισας με την υπεξαίρεση των 8,5 εκ. ευρώ έχει χτυπήσει «καμπανάκι» στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα. Με αφορμή το σκάνδαλο της Λάρισας, η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη έδωσε εντολή να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι πληρωμές σε όλες τις Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ ανά την Ελλάδα.
Παράλληλα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που αναλαμβάνει να ψάξει, να βρει και να διορθώσει τα τρωτά σημεία του συστήματος πληρωμών.« Η έρευνα θα πάει σε βάθος. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να προστατευτεί από αυτούς που το λυμαίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Το περιστατικό της Λάρισας είναι καθαρά περίπτωση διαφθοράς. Υπήρξε αδυναμία του Οργανισμού να το εντοπίσει. Με αφορμή τη μαύρη τρύπα, στο ταμείο του ΟΑΕΔ Λάρισας, των 8,5 εκ ευρώ που εντόπισαν οι επιθεωρητές του Οργανισμού πρέπει να δούμε πώς θα οχυρωθούμε. Εκτός, λοιπόν, από τα δύο πορίσματα που πήγαν ήδη στον εισαγγελέα και τις αντίστοιχες ΕΔΕ, έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών. Η ειδική ομάδα που συγκροτείται θα πάει παντού, θα ψάξει να βρει με ποιόν τρόπο ακριβώς υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα στη Λάρισα και θα διορθώσει τις αδυναμίες του συστήματος πληρωμών » δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Η κα Καραμεσίνη εκτίμησε μάλιστα ότι το ποσό της υπεξαίρεσης όσο ο έλεγχος συνεχίζεται μπορεί και να αυξηθεί. Να αποκαλυφθεί δηλαδή ότι ο εν λόγω υπάλληλος- προϊστάμενος του Λογιστηρίου, έβαζε χέρι στο ταμείο για περισσότερα χρόνια, πριν το 2007 ( ο έλεγχος μέχρι στιγμής αφορά τα έτη 2007-2014).
Ο υπάλληλος που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει τα 8,5 εκ ευρώ έχει τεθεί σε αργία. Η έρευνα θα αποκαλύψει αν δρούσε μόνος ή είχε συνεργάτες. Παράλληλα θα κινηθεί και η δικαστική διαδικασία.
www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου