Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

<<  ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  >>

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ                  – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία και στις  προτροπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για αλλαγή σελίδας στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να μπορέσει να είναι πιο άμεσο και αποτελεσματικό,  αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά καιρούς, όπου βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών καταπατούνται ή καταστρατηγούνται στο όνομα του μνημονίου και της δήθεν σωτηρίας της χώρας μας, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για όλους μας.
Είναι καιρός να μπει τέλος στη λειτουργία του συνδικαλισμού ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού ή ως η «πέμπτη φάλαγγα» των κέντρων εξουσίας! 
Να γίνει η εκπροσώπηση  λειτούργημα και δικαίωμα για όλους, και  όχι  «επάγγελμα» για τους λίγους!
Με την   εξαγγελία    της     δημιουργίας μιας     νέας κίνησης στο Σύλλογο μας  δεν    αποσκοπούμε   στο      σχηματισμό   μιας  ακόμη παράταξης εξαρτημένης από κόμματα ή κομματικούς  μηχανισμούς.

 Δηλώνουμε εξαρχής την ανεξαρτησία της νέας παράταξης και ότι δεν αποτελεί εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος αλλά και ούτε κλειστή ομάδα.

 Το μοναδικό μας  κίνητρό είναι να βοηθήσουμε  να δημιουργηθεί σταδιακά ένα μεγάλο προοδευτικό  δημοκρατικό κίνημα μέσα από τη διάχυση των ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικο-κομματικό-συνδικαλιστικό  κατεστημένο, με επίκεντρο τον μαχόμενο συνάδελφο ,  που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του, με πνεύμα αλληλεγγύης  στην άρση των αδικιών και ανισοτήτων, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συναδέλφων μας και στην έξοδο   από τη βαθιά κρίση στην οποία μας οδήγησαν με τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια..
Η υιοθέτηση πελατειακών σχέσεων μεταξύ κομματικών παρατάξεων και ψηφοφόρων,  η αδιαφορία εξεύρεσης λύσεων στα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων, ο παραγοντισμός και οι πρακτικές του παλαιοσυνδικαλισμού, είναι μερικές μόνο από τις δυσλειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτό λειτουργεί και εκφράζεται σήμερα και στο Σύλλογό μας, οι οποίες συνέτειναν παθητικά ή ενεργητικά στον ιδεολογικό, πολιτικό, ηθικό και οικονομικό παροπλισμό των συναδέλφων.
Πιστεύουμε  ότι βρισκόμαστε στην περίοδο που θα πρέπει πια όλοι μαζί να ξανασκεφτούμε. Να ψάξουμε, να πληροφορηθούμε, να αποφασίσουμε και να αγωνιστούμε.
Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ εσάς, που εκφράζετε το μεγάλο τμήμα των δημοκρατικών, προοδευτικών και υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων, που επιθυμείτε  την αναγέννηση, την ανασυγκρότηση και την αλλαγή λειτουργίας του Συλλόγου αλλά και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος .
 Όλοι  μαζί  με  τη  συμμετοχή  μας  να  διαμορφώσουμε  ένα  νέο  πλαίσιο  το  οποίο  θα υπηρετήσουμε  με συνέπεια, αλληλοσεβασμό, υπευθυνότητα  και  αλληλεγγύη προκειμένου να πάμε  μπροστά το Σύλλογο χωρίς κομματικές στηρίξεις, χρίσματα, προνόμια, παλιές πρακτικές , αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Δεν θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης και της εξάρτησης με την παραίτηση, την απαξίωση  και την απάθεια. Ούτε με τη στείρα καταγγελία και την ανώφελα υψωμένη γροθιά. Θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης με την υπεύθυνη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ενεργό συμμετοχή μας, τη δράση μας!
Σας καλούμε λοιπόν σήμερα να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με  πρωταρχικές αξίες τη  δημοκρατία, την αλληλεγγύη,  την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη δικαιοσύνη, τη  νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ισότητα.
Ελάτε  μαζί  μας  για  να  έχουμε:
ü      Διοικητικά  συμβούλια ,  ανοιχτά  σε  όλους  (  απογευματινές  ώρες  στο  αμφιθέατρο )
ü      Διοικητικά  συμβούλια  που  θα  διεξάγονται   περιοδικά  και  σε    άλλες  πόλης  της  περιφέρειας .
ü      Γνωστοποίηση  της  ημερήσιας  διάταξης  των  Δ.Σ για να  την  γνωρίζουν  όλοι  οι  συνάδελφοι,  μέρες  νωρίτερα ( για  να  έχουν  και  τη  δυνατότητα  να  την  συνδιαμορφώνουν).
ü      Τα  πρακτικά  των  Δ.Σ  να  αποστέλλονται  μέσω  τον  προσωπικών  e-mail  στον  κάθε  συνάδελφο.  (  Διαφάνεια  και  συμμετοχή  σε  όλες  τις  διαδικασίες )
ü      Να  ελέγχουμε τις  αποφάσεις  της  Διοίκησης  και  όσους  την  υπηρετούν 
ü      Να  υπερασπιζόμαστε  τα  εργασιακά  δικαιώματα  των  συναδέλφων.
ü      Να επεκτείνουμε  τις  δραστηριότητες  και  τις  δράσεις  του  συλλόγου  και  σε  άλλους  τομείς  όπως  ο  πολιτισμός,  ο  αθλητισμός  κτλ.
ü      Να  βάλουμε  ένα  τέλος  στις εκπροσωπήσεις  που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κομματικής ή προσωπικής στρατηγικής  συναδέλφων. (όχι στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης  ,  ναι στο δρόμο της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης


Η ομάδα μας είναι ανοιχτή  : 
ü      Σε  όσους  αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν και να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  μας.
ü      Σε  όσους  δεν  φοβούνται  τις  οποιαδήποτε  μορφής  εξουσίες 
ü      Και  σε  όσους  δεν  περιμένουν  ιδιαίτερη  μεταχείριση  έναντι  των  άλλων  και  σε    βάρος  των  άλλων .


Τα ιδρυτικά μέλη:


ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ                 ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΠΑΖΟΓΛΟΥ               ΜΑΚΗΣ
ΒΑΒΟΥΡΑΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ               ΑΝΤΩΝΗΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ                        ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ          ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΚΚΟΤΟΣ                   ΚΩΣΤΑΣ
ΛΥΜΠΟΣ                        ΤΑΣΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ        ΚΑΛΙΩΠΗ
ΜΟΥΧΑΛΗΣ                   ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΜΠΙΤΑΡΗΣ                     ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΟΥ            ΕΛΠΙΔΑ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ                    ΜΠΑΜΠΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ         ΘΕΜΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου