Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Πάτρα: Αναρτήθηκαν οι όροι επιδότησης των απολυμένων των "Sprider Stores"

Με διαδικασία fast track που ήδη ξεκίνησε με την ανάρτηση από το υπουργείο Εργασίας της σχετικής πρόσκλησης και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους απολυμένους της εταιρίας Sprider Stores, ότι τρέχει πρόγραμμα με κονδύλια της ΕΕ, για την επιδότηση τους, αρκεί να καταθέσουν έγγραφα, ότι ενδιαφέρονται να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.
Αυτοί θα λάβουν επιδότηση, από 15.000 έως και 40.000 ευρώ το πολύ.
Η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για τους απολυμένους των Sprider οριοθετείται στο διάστημα από 1.9.2014 έως 1.9.2016. Ειδικά για τους NEETS δεν μπορεί να είναι προγενέστερη από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης συμμετοχής τους.
Τα αιτήματα μπορούν να υποβληθούν είτε στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων ενεργειών από το ΕΚΤ (Κοραή 4 – 10564 3ος όροφος), είτε ηλεκτρονικά (ekasapoglou@mou.gr). Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι αρκετή, καθώς ήδη οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους (περίπου 30 άτομα), έχουν υποβάλλει τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τα περισσότερα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και απομένει η διαδικασία έγκρισης.
Τα επαγγέλματα που δεν μπορούν να ενταχθούν προς χρηματοδότηση (πχ συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, ταξί, περίπτερα).
Η 1η Σεπτεμβρίου 2016 είναι η ημερομηνία λήξης για την επιλογή των επιχειρηματικών σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου