Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Υπουργού ΨΗ.Π.Τ.Ε. κ. Ν. Παππά στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο επαφών του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά με επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28.12.2016, συνάντηση του Υπουργού με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ στα γραφεία του Συνδέσμου στην Πάτρα.
Συζητήθηκε μία ευρεία γκάμα ζητημάτων που απασχολούν το Σύνδεσμο, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο τομέα, η ενίσχυση της καινοτομίας και της σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή, η ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις επενδύσεις στη βιομηχανία, η προοπτική μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις, η προώθηση του brand name εκ μέρους των επιχειρήσεων με έμφαση στις εξαγωγές, η κατασκευή του εμπορικού τμήματος στο νέο λιμάνι της Πάτρας η σύνδεση του νέου λιμανιού αλλά και της ΒΙ.ΠΕ. με το σιδηρόδρομο και η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου Αγίου Βασιλείου – Πάτρας στη διαδρομή από Πάτρα (σταθμός Αγίου Ανδρέα) στην Κάτω Αχαΐα.
Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση κινείται δυναμικά και θετικά προς όλα τα παραπάνω ζητήματα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση του e-business, την υποστήριξη της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ (innovation quest), που διασύνδεει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό τομέα και βέβαια με την κατασκευή και ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών, λιμενικών και σιδηροδρομικών έργων στην Αχαΐα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο, που ενεργοποιούν επιτέλους τις συνδυασμένες μεταφορές, ενισχύουν το εμπόριο, τις εμπορευματικές, αποθηκευτικές και μεταφορικές υπηρεσίες, διευκολύνουν το επιβατικό κοινό και τονώνουν τις δραστηριότητες όλων των τουριστικών επιχειρήσεων. Επίσης συμφωνήθηκε να συσταθούν ομάδες εργασίας με την υποστήριξη των Βουλευτών Σύριζα Αχαΐας, που θα προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων της περιοχής και ευρύτερα στα προβλήματα της πόλης των Πατρών.
www.mindigital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου