Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ενωτικής Συνεργασίας για τις εκλογές του Β Υπηρεσιακού συμβουλίου


Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εκλογές σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τακτικών υπαλλήλων και ΙΔΑΧ στα Υπηρεσιακά-Πειθαρχικά Συμβούλια. Τα ΥΣ αποτελούνται από 3 διορισμένα μέλη και 2 αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων, ένας συσχετισμός που, προφανώς, δεν είναι τυχαίος, ένας συσχετισμός που πρέπει να κάνει την επιλογή της ψήφου μας ακόμη πιο προσεκτική, ακόμη πιο πολύτιμη, ακόμη πιο σοφή!
Ο Συνταγματικά κατοχυρωμένος (άρθρο 103  παρ.4), αλλά  ταλαιπωρημένος  θεσμός  των  Υπηρεσιακών  Συμβουλίων  χρειάζεται  εκπροσώπους  με  ήθος,  εντιμότητασταθερότητα, καθαρότητα  θέσεων  και  με  βαθύ  το  αίσθημα  δικαίου.  Χρειάζεται συναδέλφους να δίνουν καθημερινά τη μάχη για κάθε συνάδελφο, για κάθε περίπτωση που εξετάζεται. Χρειάζεται συναδέλφους με γνώση και σταθερότητα, χωρίς κομματικές ή συντεχνιακές εξαρτήσεις. Να μην φοβηθούν να εκφράσουν τη θέση τους και να συγκρουστούν υπερασπιζόμενοι το δίκαιο των συναδέλφων. Γιατί ο ρόλος των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι να εκφράζουν τα δίκαια αιτήματα των  εργαζομένων και να ελέγχουν τη διοίκηση.  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται σταθερότητα θέσεων, γνώση και αίσθημα δικαίου.  Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι ο θεσμός που ανεξάρτητα και αυτόνομα θα πρέπει να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Η Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία (Α.Ε.Σ.) έχει δώσει δείγματα γραφής από τη θητεία των αιρετών που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά μας, με ενημέρωση των συλλογικών οργάνων  για κρίσιμα ζητήματα, με υποβολή ερωτημάτων στο Υπουργείο, με καλή γνώση της νομοθεσίας και αντίσταση στις επιθυμίες της διοίκησης, πάντα με το μέρος του δικαίου, πάντα με το μέρος του εργαζόμενου.
H   παράταξή μας, με συνέπεια, για μια ακόμη φορά, μπαίνει μπροστά και βάζει του κανόνες και το πλαίσιο των διεκδικήσεων. Θέλουμε εκπροσώπους μαχητικούς, προσιτούς σε όλους, ανιδιοτελείς, με γνώση και αίσθηση του δικαίου. 

Όλοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού είναι ίσοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους.

Διεκδικούμε, μαζί με όλους εσάς, με αντικειμενικά και ξεκάθαρα επιχειρήματα, αντικειμενικούς και ξεκάθαρους κανόνες και έχουμε σκοπό μας να σταθούμε απέναντι σε επιθέσεις και ρουσφετολογικές επιδιώξεις και συμπεριφορές.

Διεκδικούμε -και δίνουμε καθημερινά τη μάχη- για να καταφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, για να είναι Δυνατά και Ανεξάρτητα, ως αντίβαρα σε κάθε προσπάθεια της εκάστοτε Διοίκησης για την καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε την αλλαγή στη σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων υπέρ των εργαζομένων με την εκλογή και τρίτου αιρετού μέλους.

Διεκδικούμε δημοκρατικότερο τρόπο λειτουργίας τους και ελεύθερα υπηρεσιακά συμβούλια από κάθε προσπάθεια χειραγώγησής τους

Διεκδικούμε εκλογές με κάλπη σε όλη την Ελλάδα την ίδια εργάσιμη ημέρα και όχι με αλληλογραφία, όπως  διεκδικήσαμε και πετύχαμε οι εκλογές να γίνονται εργάσιμη ημέρα.

Η ανεξαρτησία, η κουλτούρα και η αυτονομία της παράταξής μας διασφαλίζει τη διεκδίκηση και τον ηθικό αγώνα για την αναβάθμιση του ρόλου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Σας θέλουμε δίπλα μας!
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ   ΤΟΥ  ΘΕΣΜΟΥ  ΤΟΥ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:

Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία

Οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια μας:

Β΄ Υπηρεσιακό συμβούλιο                   Β΄ Υπηρεσιακό συμβούλιο
     Τακτικοί υπάλληλοι                               Ιδιωτικού Δικαίου

1.     ΑΗΔΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                               1. ΓΚΟΝΤΟΥΡΑΣ ΧΑΡΗΣ
2.    ΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΒΡΑΑΜ                              2.ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
3.    ΒΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               3.ΜΠΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                          4.ΤΣΙΜΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
5.    ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                         5.ΡΙΖΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6.    ΖΩΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
7.    ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣ
8.    ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9.    ΜΑΚΡΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
10.  ΜΟΥΧΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
11.  ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12.  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
13.  ΠΡΙΝΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
14.  ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15.  ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
16.  ΣΙΤΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
17.  ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
18.  ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19.  ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου