Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Αναλυτική ενημέρωση από την συνάντηση με τον Διοικητή.

Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή στις υπηρεσίες της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης με τον Διοικητή. Στην συνάντηση τέθηκαν  αιτήματα και διεκδικήσεις που έχουν προκύψει έπειτα από συλλογικές διαβουλεύσεις ετών.

- Τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας κυρίως το ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέα και ΚΠΑ2 Μεσολογγίου, που χρήζουν άμεσης μετεγκατάστασης. Επίσης τα κτιριακά προβλήματα που οφείλονται στην παλαιότητα και στην έλλειψη συντήρησης των κτιρίων καθώς και του εξοπλισμού τους (κλιματισμός περιφερειακής). Ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι έχει διατάξει τις τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε μια πλήρη καταγραφή των προβλημάτων προκειμένου να προβεί ο οργανισμός στις απαραίτητες ενέργειες.  Ωστόσο δεν  δεσμεύτηκε για άμεση μετεγκατάσταση των δύο υπηρεσιών, αναφέροντας ότι αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες.
- Επισημάνθηκε από την παράταξη μας, ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, να μην γίνονται μετακινήσεις χωρίς την συναίνεση και την ενημέρωση των υπαλλήλων. Έγινε ειδική μνεία ότι υπήρξε κρούσμα στην περιφέρεια μας μετακίνησης υπαλλήλου χωρίς καν να ενημερωθεί ο ίδιος και η υπηρεσία του. Τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν ανασφάλεια στους συνάδελφους και προβλήματα στις υπηρεσίες. Ο Διοικητής από την πλευρά του μας ενημέρωσε ότι από τις αιτήσεις που του έρχονται για διεκπεραίωση, παρατηρεί μια τάση φυγής από τα ΚΠΑ. Αυτή την στιγμή έχει ζητήσει μια καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών σε υπαλλήλους, από τους όλους τους προϊσταμένους του οργανισμού.
-Για το οργανόγραμμα ζητήθηκαν περιγράμματα θέσεων. Ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι θα προβεί σε μερικές αλλαγές στο οργανόγραμμα, χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές.
-Θέσαμε την οριστική επίλυση του θέματος των συναδέλφων που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις.
-Θέσαμε την καταβολή των εξόδων κίνησης. Μας ενημέρωσε ότι εξετάζει το θέμα αυτό, αλλά, όπως ήδη γνωρίζουμε, πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί τη συμφωνία τριών υπουργείων.
-Ζητήσαμε την νομική κάλυψη των υπαλλήλων από τον οργανισμό. Μας ενημέρωσε ότι εξετάζεται το θέμα καθώς έχει κατατεθεί και από την Ομοσπονδία.
-Αναφέρθηκε η ανάγκη απλούστευσης διαδικασιών στο ΟΠΣ, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εργάζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια. Ενημερωθήκαμε ότι προχωράει  μια νέα κωδικοποίηση ειδικοτήτων πιο απλουστευμένη.
- Ενημερωθήκαμε ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί εκπαίδευση για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην ασφάλιση.
- Κατατέθηκε η πάγια πρόταση για οικονομική στήριξη του ΤΑΠ-ΟΑΕΔ.
Θεωρούμε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια πρώτη επαφή. Θα πρέπει να ακολουθήσει και επόμενη στο άμεσο μέλλον . Η  Ένωση δεν πρέπει να πάψει να πιέζει προς την κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που τέθηκαν σε αυτή την πρώτη συνάντηση, καθώς και να αναζητά λύση για κάθε νέο θέμα που δημιουργείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου