Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

εκπαιδευση

   Παρακολουθώ με πραγματική θλίψη όσα τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν στην εκπαίδευση . Επειδή ούτως ή άλλως όλοι μας ,άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμαστε στο ζήτημα της παιδείας καλό είναι να πάρουμε θέση.
     Ας δούμε με νηφαλιότητα τα γεγονότα.Εδώ και αρκετό καιρό η εξουσία λαμβάνει μέτρα που πλήττουν τους δασκάλους όπως και ολόκληρο το Λαό. Βλέπε φωτοτυπίες αντί για βιβλία, βλέπε έλλειψη θέρμανσης,βλέπε συγχωνεύσεις Σχολείων ,βλέπε αύξηση μαθητών ανά τάξη ,βλέπε απολύσεις οσονούπω κλπ. όλα πια, γνωστά και χιλιοειπωμένα.
     Η κυβερνητική εξουσία πλαισιωμένη από τα γνωστά κέντρα προπαγάντας ,μεγάλα κανάλια τηλεόρασης, γνωστούς μεγαλοεκδότες και μεγαλλοεργαλάβους , και κάθε λογής διαπλεκόμενους, εκτοξεύοντας τόνους  λάσπης, έχουν παρασύρει τους  τηλεθεατές τους, και δυστυχώς αρκετούς γονείς και  μαθητές , σε λάθος συμπεράσματα.
     Η τρικομματική κυβέρνηση κάνοντας ,άνευ λόγου,  μια επίδειξη δύναμης καλεί πριν ακόμα απεργήσουν, σε επιστράτευση τους καθηγητές,  Θέλοντας να ξεκαθαρίσει μάλλον ότι από δω και πέρα θα κυβερνάει με πυγμή, όλοι οι κυβερνητικοί συνέταιροι σε αγαστή σύμπνοια καυτηριάζουν την ανευθυνότητα των καθηγητών, που έχουν το θράσος να σκεφτούν και ίσως να  προκηρύξουν απεργία εντός των πανελλαδικών.
     Εκείνοι που με τις επιλογές τους σήμερα και χθες και όλα τα προηγούμενα χρόνια έφεραν την Ελλάδα μας σε αυτά τα χάλια ψάχνουν κάποιους για να φορτώσουν τις δικές τους ανικανότητες.
Ο τόπος βουίζει με τα εκατομμύρια που χορεύουν από δω και εκεί . Δεν υπάρχει πέτρα που αν την σηκώσεις να μην βρεθείς μπροστά σε σκάνδαλο και όμως όλοι φταίνε εκτός από τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους. Όλοι εκτός από εκείνους που ερήμωσαν τον τόπο.Όλοι εκτός από τους πραγματικά υπεύθυνους.
     Το μένος και η επίθεση είναι τόσο μανιασμένη που προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητα όσων τολμήσουν να διατυπώσουν μια διαφορετική άποψη.  Εκμεταλλευόμενοι με τέλεια επιδεξιότητα την δικαιολογημένη  αγωνία των μαθητών και των γονιών τους ,την αβεβαιότητα του 1,5 εκατομμύριο ανέργων ,την απουσία και μιας χαραμάδας ελπίδας των νέων μας ,στρέφουν με αξιοζήλευτη μαεστρία πολλούς πολίτες εναντίον όποιων εξακολουθούν να εργάζονται. Αντιμετωπίζονται κάπως σαν λεπροί λες ,και η εργασία είναι έγκλημα.
     Σαφώς και χρειάζονται τομές  στη Δημόσια διοίκηση.Σαφώς και πρέπει να αλλάξουμε ότι  δεν είναι αποτελεσματικό.  Σαφώς και φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί κάτι δεν πήγε καλά.Η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο με φόβο με απειλές και με εξαναγκασμό .
 
   

1 σχόλιο:

  1. Βρίσκουν και τα κάνουν, όσο ο περισσότερος κόσμος είναι τρομοκρατημένος και ψάχνει να βρεί τρόπο να την γλυτώσει.
    Αλλά ο τροχός γυρίζει και η ιστορία γράφει και ξαναγράφει και σύντομα τους βλέπω στον κάλαθο των αχρήστων, οι άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή