Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση από το ΔΣ του ταμείου Αλληλοβοηθείας 16/1/2014



Πολλά και ενδιαφέροντα, ειπώθηκαν στην ενημέρωση από το ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στις 16/1/14 στην Περιφερειακή Δ/νση Πελ/νήσου. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα. Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.Γνωστοποιήθηκαν αριθμητικά στοιχεία και υπήρξε μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα κουβέντα.
Χρειάζεται να αναφέρουμε για ακόμη μια φορά, ότι το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε στην περιουσία του το ταμείο, οφειλείται στην πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης  να κουρέψει τα όμολογα που κρατούνταν σε ελληνικά χέρια, με αντάλλαγμα τα μνημόνια, την λιτότητα και την καταστροφή της κοινωνίας. Άξιοι συνεχιστές της πολιτικής αυτής είναι και η σημερινή κυβέρνηση.Πολιτική την οποία νοιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας και των χιλιάδων πολιτών που συναλλασόμαστε κάθε μέρα. Πολιτική που πρέπει να ανατραπεί, προτού κατεδαφίσει και τις τελευταίες δυνατότητες που έχουμε , να βαδίσουμε σε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.
 Για την ευκολότερη και ευχερέστερη ενημέρωση, παραθέτουμε αρκετά από όσα ειπώθηκαν και αφορούν κρίσιμα ζητήματα του ταμείου μας, με την μορφή ερωταπαντήσεων.


-Ερ:Τηρείται η σειρά προτεραιότητας  στην εξόφληση των συναδέλφων;
-Απ:Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας καταγραφής της              αίτησης στο πρωτόκολλο του ταμείου. 

-Ερ:Η κατάσταση που δημοσιέυτηκε με τον αριθμό των συναδέλφων που θα εξοφλούνται γιατί δεν τηρείται;
-Απ:Παρουσιάζονται έκτακτα περιστατικά (ασθένειες) τα οποία τροποποιούν το αρχικό προγραμματισμό.Η κατάσταση θα ικανοποιηθεί πάντως, έστω και με λίγη καθυστέρηση.

-Ερ:Γιατί δεν δίνεται μια προκαταβολή και μετά να γίνεται εξόφληση σε δόσεις;
-Απ:Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το καταστατικό.

-Ερ:Τα ομόλογα πότε αρχίζουν να ‘’σπάνε’’;
-Aπ:Τα ομόλογα λήγουν από το 2022 μέχρι το 2042.

-Ερ:Έχει γίνει αγωγή για το ‘’κούρεμα’’;
-Απ:Έχει γίνει αγωγή προς το Ελληνικό δημόσιο.

-Ερ:Γιατί επενδύσαμε σε ομόλογα;Γιατί όχι σε μετοχές;
-Απ:Υπήρξε παλαιότερα απογοητευτική εμπειρία με το χρηματιστήριο, στο οποίο επενδύθηκε ευτυχώς ένα πολύ μικρό μέρος του ρευστού.

-Ερ:Η ετήσια ενίσχυση του ταμείου από τον ΟΑΕΔ, υπάρχει περίπτωση να ξαναξεκινήσει;
-Απ:Υπήρξε συνάντηση για να ενημερωθεί ο νέος διοικητής και θα υπάρξει ξανά  στο μέλλον για να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης.

-Ερ:Αν έχω διαγραφεί και θέλω να επιστρέψω, τι γίνεται;
-Απ:Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή από το καταστατικό.

-Ερ:Σε περίπτωση που βγώ σε διαθεσιμότητα τι γίνεται;
-Απ:Προβλέπεται η επιστροφή εντόκως των καταβληθέντων εισφορών. Για τα μέλη που έχουν 12-14 χρόνια καταβληθέντων εισφορών, δίνεται και το bonus μειωμένο κατα 40% κατά την συνταξιοδότηση.Τα μέλη που έχουν καταβάλλει 15 έτη εισφορές , λαμβάνουν το bonus ολόκληρο με την συνταξιοδότηση.

Το ταμείο Αλληλοβοηθείας πέρασε δύσκολες στιγμές. Η βιωσιμότητα του ταμείου είναι εξασφαλισμένη, αρκεί εμείς να το στηρίξουμε. Χωρίς τα μέλη του τίποτα δεν γίνεται και δεν υπάρχει. Αποτέλεσε το προιόν αγώνα των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και μπόρεσε να μοιράσει σε όλα τα χρόνια τη λειτουργίας του 17.000.000 ευρώ στα μέλη του.

Στηρίζουμε το ταμείο γιατί είναι δικό μας δημιούργημα, δική μας κατάκτηση και εμάς θα στηρίξει όταν θα το έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου