Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 19-20 Μαρτίου



Έφθασε η ώρα των απολύσεων.Το οκτάμηνο αναμονής για τους δημοσίους υπαλλήλους του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας, φθάνει στο τέλος του. Αν μιλούσαμε πριν από μερικά χρόνια ότι θα φθάναμε ως εδώ, κανείς δεν θα το πίστευε. Οι αρμόδιοι θα διαβεβαιώνανε ότι ‘’δεν θα γίνει τίποτα και ότι και να γίνει δεν αφορά εμάς αλλά τους άλλους’’.
Η πραγματικότητα έδειξε άλλα, πάντως. Ο ασκός του αιόλου των απολύσεων έχει άνοιξει για τα καλά και οι αριθμοί θα συνεχίζουν να τρομοκρατούν, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά οποιουδήποτε. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους συναδέλφους του οργανισμού μας που η διαθεσιμότητα τους λήγει τον Μάιο.
Το πάρανομο των απολύσεων επιβεβαιώνεται και από τις απόφασεις της δικαιόσυνης, που δικαιώνουν μαζικά τις προσφυγές των εργαζομένων για επιστροφή στην εργασία τους.
Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα, αποτελώντας ένα εργαλείο για εσαεί δημιουργία δεξαμενής διαθέσιμων προς απόλυση.
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Για να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και τους δικούς μας ανθρώπους.
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές.
Κάθε πετυχημένη απεργία, μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις εκπροσωπούν.
Οσο και να προσπαθούν , την ελπίδα για να ένα καλύτερο αύριο δεν μπορούν να μας την σκοτώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου