Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση 28/3/2014

    Σε «φιάσκο» εξελίχθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης μας. Ο Πρόεδρος προχώρησε σε μία επίδειξη δύναμης και ισχύος. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο εκπρόσωπος του Διοικητή, ενώ απαξιωτική ήταν η στάση του προεδρείου προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων, Γιώργο Μακράκη και τον ταμία Χάρη Βέττα που είχαν την ευσυνειδησία να παρεβρεθούν στη συνέλευση.
    Συναδέλφισσα σε διαθεσιμότητα έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου για τη στήριξη που της παρείχε, ενώ συνάδελφος του πρώην ΟΕΕ μας συγκίνησε με την αποδοχή που του έδειξε ο Προέδρος. Ευτυχώς όλοι θυμούνται τις προσφυγές του Προέδρου και τις αλληλοκατηγορίες που εξαπολύθηκαν στο παρελθόν με τους συλλόγους των πρώην ΟΕΕ και ΟΕΚ.
    Καμία απάντηση δεν λάβαμε σε θέματα που τέθηκαν σχετικά με : συνθήκες εργασίας – ανισοκατανομή προσωπικού – τη διαδικασία πληρωμής των ελέγχων & υπερωριών – την επικείμενη αξιολόγηση – τη διαθεσιμότητα του προηγούμενου Σεπτέμβρη – τις επικείμενες απολύσεις των 1000 συναδέλφων των ασφαλιστικών ταμείων. 
    Αντίθετα έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια από το Προεδρείο της Ένωσης να μην ακουστούν οι τοποθετήσεις μας. Οχλαγωγία και συνεχείς διακοπές των ομιλητών. Χλευαστικές ήταν οι τοποθετήσεις μελών της παράταξης του Προέδρου εναντίον αυτών που εξέφραζαν  τις δυσκολίες της καθημερινότητας στις Υπηρεσίες. Ο Πρόεδρος της συνέλευσης αποκαλούσε «τραμπούκο» όποιον τολμούσε να διαφωνήσει, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το Σώμα.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης, στη δευτερολογία του ζήτησε να είμαστε ευγνώμονες για τους χειρισμούς του, που βοήθησαν ώστε οι έλεγχοι  να μην είναι 15 αλλά 25 ευρώ έκαστος και που οι διαθέσιμοι του Σεπτεμβρίου είναι μόνο 250 συνάδελφοι. Λυπόμαστε που εμείς  δεν μας συγκινούν οι αριθμοί του, γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους και όχι για τα νούμερα.
    Για τα μέλη της συνέλευσης (ευτυχώς ελάχιστα),που επέλεξαν να συμμετέχουν ως πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι σε αυτή την κωμωδία, τους ευχόμαστε να αξιοποιήσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο.
    Συγχαίρουμε το Σώμα για την υπομονή που έδειξε αλλά κα για τη σύνεση του να μην εκφράσει τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει . Άλλωστε γνώριζε ότι δεν θα λάμβανε ούτε ενημέρωση ούτε υποστήριξη από το προεδρειο της Ένωσης. Θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες, αξιοποιώντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του και βασιζόμενο στη συναδελφική αλληλεγγύη , όπως κάνει μέχρι σήμερα.
    Η Συνέλευση δεν έθεσε κανένα διεκδικητικό πλαίσιο. Ο Πρόεδρος χτυπώντας το έδρανο για να εκφοβίσει τους υφιστάμενους του, απείλησε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές της Ένωσης. Του το ευχόμαστε ολόψυχα, καθώς θα τον βοηθήσει η νίκη του στην εργασιακή του και πολιτική του ανέλιξη.
    Εμείς από όποια θέση κι αν είμαστε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των συναδέλφων της  Ένωσης και η  δράση μας, θα είναι αυτή που υποδεικνύουν οι πολιτικές μας αξίες και οι συνδικαλιστικές μας αρχές.

14 σχόλια:

  1. Έτσι όπως κατάντησαν τις συνελεύσεις, στο τέλος θα μιλάνε μόνοι τους. Νιώθω καλύτερα που δεν έχασα το χρόνο μου εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης.Όλοι είμαστε απαραίτητοι και επιβάλλεται να είμαστε παρόντες.

      Διαγραφή
  2. Συμπεράσματα από την Γ.Σ.
    Σε θέατρο του παραλόγου μετέτρεψε την Γ.Σ.ο Πρόεδρος της Ενωσης,βασιζόμενος στην άμβλυνση της συνδικαλιστικής συνείδησης των μελών της "παράταξης"που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί και τα οποία άπνοα δέχθηκαν την μετάλλαξή τους σε διακοσμητικό μόρφωμα του συστήματος εγκαταλείποντας τον θεσμικό τους ρόλο.Συνεπικουρούμενος από τον ανακδιήγητο πρόεδρο της Συνέλευσης έκαναν φανερό ότι δεν συμπορεύονται με τα συμφέροντα των συναδέλφων τους αλλά αντίθετα επιδιώκουν την αδρανοποίησή τους,στοχεύοντας στον μη καθορισμό στόχων από τους λίγους διορατικούς συναδέλφους που βλέπουν πολύ πιο μπροστά.Η όλη τους προσπάθεια απέτυχε αφυπνίζοντας τους σκεπτόμενους.
    Η επίδειξη ισχύος,οι συνεχείς διακοπές ομιλητών ,η κριτική στους ομιλητές είναι η συνήθης τακτική και συμπεριφορά ,των εχόντων χαμηλή αξιοπιστία συνδικαλιστών,και εξαντλείται μόνο σε όσους συμμερίζονται την δική τους εκδοχή. Η επιδιωκόμενη σύγχυση του σώματος σκοπό έχει την παραπλάνηση του για μία ακόμα φορά.Πλανώνται όμως.
    Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι εργαζόμενοι,το διεκδικητικό πλαίσιο ομοίως ,με πρώτιστο μέλημα την προάσπιση των συμφερόντων τους βάσει της αρχής της ισότητας .Διαβρωμένες ψυχές,θολές συνειδήσεις από το ίδιον συμφέρον σταδιοδρόμησης είναι ένα καταστροφικό μείγμα που δεν έχει θέση στην Ένωση και το συνδικαλιστικό κίνημα.Αυτό το καταλάβαίνουν οι παραπάνω συνάδελφοι και οι χειροκροτητές- υμνητές τους:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια του "Ανώνυμου@31 Μαρτίου 2014 - 11:07 π.μ.".
    Ωστόσο, πιστεύετε ότι όσα γράψατε με το λόγο αυτόν που χρησιμοποιήσατε είναι αντιληπτά από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ της Περ/κής Πελ/σου;
    Η δική μου άποψη είναι ότι το ακροατήριο της πρόσφατης συνέλευσης με δυσκολία θα μπορούσε να αντιληφθεί μία παράσταση Καραγκιόζη...
    Δεν μπορεί να αντιληφθεί την κοροϊδία, το ψέμα, την κουτοπονηριά. Αντίθετα τη χειροκροτεί με πάθος...
    Η συνέλευση ήταν μια γελοία παράσταση, ένα θεατρικό δρώμενο της χειρότερης ποιότητας, με ανόητες λεκτικές εκφράσεις και ψέμματα...
    Δυστυχώς για εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Συνάδελφε

    Η εμπειρία μου με διαβεβαιώνει ότι το ακροατήριο διαθέτει νόηση ώστε να αντιληφθεί την στημένη παράσταση που παίχτηκε στην Γ.Σ..
    Δεν διαθέτουν ίσως "το σθένος" να αντιπαρατεθούν σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.
    Τις αποφάσεις τους όμως τις πήραν.Σε διαβεβαιώ ότι με την συμμετοχή όλων "ο κατήφορος"θα σταματήσει και θα απεγκλωβίσει συναδέλφους που πλανήθηκαν ή το κυριότερο τρομοκρατήθηκαν.....Ενωμένοι θα απομονώσουμε τους χειροκροτητές....Στο χέρι μας είναι .....Προτάσσοντας το "ΕΜΕΙΣ" αφυπνίζονται συνειδήσεις.....από το "εγώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθεύει ότι έγιναν εγγραφές συναδέλφων που προέρχονται από πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ, φίλα προσκείμενων στον πρόεδρο ιδεολογικά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ από τους συλλόγους που ήδη ανήκουν, μόνο και μόνο για να τον ενισχύσουν εκλογικά; Βεβαίως και αληθεύει γι αυτό και δήλωσε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές της Ένωσης. Τώρα του βγαίνουν τα κουκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι η απλή λογική ειναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος οτιδήποτε στημένο.Το ζήτημα είναι οτι δυστυχώς η κοινωνία μας ΄έχει ποτιστεί με τα χαρακτηριστικά του βολέματος ,του γλυψίματος ,της ατομικότητας,της αδιαφορίας .της ηθικής και κοινωνικής κατάπτωσης.Οσοι θέλουν να αντισταθούν απογοητεύονται..Η παραπάνω νοοτροπία είναι δύσκολο να αλλάξει.Η δουλικότητα έχει γίνει τρόπος συμπεριφοράς και σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης, αληθεύει ότι ο συνάδελφος από τον πρώην ΟΕΚ ή ΟΕΕ (δεν ξέρω ακριβώς) που πήρε το λόγο στο βήμα και έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου βρίσκεται σε εξάμηνη άδεια ανευ αποδοχών και εργάζεται ως ταξιτζής;
    Ως ταξιτζής γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που βιώνουμε στη δουλειά μας στον ΟΑΕΔ και για αυτό του δόθηκε ο λόγος...
    Ακόμη, αληθεύει ότι ο πρόεδρος το ΣΚ έστελνε μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των "δικών του ανθρώπων" ευχαριστώντας τους για το χειροκρότημα που έκαναν στη συνέλευση;
    Και το σημαντικότερο, οι συνάδελφοι αυτοί αισθάνθηκαν μεγάλη καταξίωση που έλαβαν το σχετικό sms...
    Αυτοί είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μη λησμονούμε επίσης ότι είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ στις εκθέσεις αξιολόγησης του προσωπικού. Αν τολμάτε ας μη χειροκροτήσετε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζήτω ο πρόεδρος .... Οι ¨"παλαιοί¨ συνάδελφοι γνωρίζουν. Θα αλλάξουν τα πράγματα. Τα δουλάκια προς στιγμή θα τα παίξουν αλλά ως δουλάκια από κάποια αρχ...... θα πιαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
    ΛΙΓΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ..........ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..........ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ.ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ,ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ,ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ.ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ,Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ,( ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΙΛΑΣ;ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ:
    ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ(ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΩΝΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ......
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΙΠΠΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ........
    Ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ......ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή