Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για την συνεδρίαση Δ.Σ της Ένωσης στις 11/6/2015




Συνολικά έξι θέματα τέθηκαν προς συζήτηση.
1ο Ενημέρωση και ανταλαγή απόψεων για τις εξελίξεις  και την προόπτικη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας υπαλλήλων ΟΑΕΔ.
Έγινε συνάντηση του ΔΣ του ταμείου με την διοίκηση, από την οποία ζητήθηκε επιχορήγηση 70000-100000 ανά έτος, για να μπορεί το ταμείο να πληρώνει τις έκτακτες περιπτώσεις που αντιμετωπίζει. Η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει .
Το ταμείο θα προχωρήσει σε έκτακτο καταστατικό συνέδριο τον Σεπτέμβριο και ζητήθηκαν προτάσεις από τα μέλη του. Σαν Ένωση συμφωνήσαμε να συνεισφέρουμε και εμείς, αφού πρώτα εξετάσουμε την εισήγηση που θα γίνει από το ΔΣ του ταμείου, για να γνωρίζουμε την κατέθυνση στην οποία θα κινηθούν οι αλλαγές.
2ο Ωράριο εργασίας βρεφονηπιοκόμων ΟΑΕΔ
Στην επιστολή μελών του Συλλογού στην οποία ζητούσαν να υποστηριχθεί το αίτημα τους, για επαναφορά του ωραρίου τους στο προ του 1/9/2011 καθεστώς, το Δ.Σ εκφράστηκε καταρχήν θετικά. Ζητήθηκαν ομώς περαιτέρω διευκρινήσεις και στοιχεία που αφορούν και την γενικότερη λειτουργία των σταθμών, καθώς είναι γνωστό ότι θα συνταχθεί καινούριος κανονισμός λειτουργίας τους
3ο Έλεγχοι για συναδέλφους αορίστου χρόνου από δικαστικές αποφάσεις.
Επίκειται η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας στο περίπου έδω και  ένα χρόνο αίτημα των συναδέλφων για συμμετοχή τους στην διενέργεια των ελέγχων. Το Δ.Σ Ένωσης δεν γνωρίζει σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης και έγκρισης από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αν η απόφαση θα ισχύσει αμέσως ή από το νέο έτος.
4ο Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για τους συναδέλφους
Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για διεκδίκηση εισιτηρίων για τους συναδέλφους. Εναλλακτικά μπορεί να ζητηθεί από τα αδιάθετα εισιτήρια του έτους για να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός.
5ο Θέσεις για όλα τα παιδιά των συναδέλφων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, εφόσον δεν προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία των σταθμών.
6οΑποτελέσματα παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των μελών της Ένωσης.
Ζητήθηκε ενημέρωση από τον πρόεδρο ,από τα μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για τον ρόλο του Συλλόγου στην υλοποίηση των διαδικασίων για την διενέργεια των κατασκηνώσεων. Επίσης ζητήθηκε από την πλευρά της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, να μην προβαίνει το προεδρείο σε ενέργειες ενημέρωσης των συναδέλφων εκ μέρους του Συλλόγου βάσει ανεπίσημων αποτελεσμάτων, χωρίς πρώτα να έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Για να μην εκτίθονται χωρίς αιτία σε περίπτωση προβλήματος, στους συναδέλφους ή σε τρίτους, όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου