Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με 33 Συνέδριο Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Το 33ο Συνέδριο αν και εκλογο-απολογιστικό δεν χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και συγκρούσεις και διεξήχθη εν μέσω  ήπιων τόνων.
Απεύθυναν χαιρετισμούς, εκπρόσωποι του υπουργείου καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων. Τοποθετήθηκαν πολλοί συνάδελφοι, αναφέροντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.
Επίσης υπήρξε ενημέρωση από την Διοικήτρια καθώς και η δυνατότητα να της απευθύνουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι ερωτήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν.
Επιγραμματικά:
-Reengineering
Συνεχίζεται η αναδιάρθρωση του οργανισμού. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί κανονικά καθώς και έχει ξεκινήσει ήδη η εφαρμογή της καινούριας δομής των ΚΠΑ2 σε αρκετές υπηρεσίες.
Αφού εγκριθεί η μορφή του πρώτου μέρους του οργανογράμματος θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος του που εξειδικεύει αρμοδιότητες, θέσεις και υπηρεσίες. Θα τεθεί και αυτό στην διάθεση της ομοσπονδίας για παρατηρήσεις.
-ΟΠΣ

Τα προβλήματα είναι γνωστά και εντοπίζονται στο hardware, software και στο δίκτυο. Γίνονται ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Ήδη εφαρμόζεται η μελέτη του συναδέλφου μας για βελτίωση της ταχύτητας του δικτύου με παράλληλη εξοικονόμηση χρημάτων.
-Καινούρια προγράμματα
Η αλλαγή στην γραφειοκρατική δομή διεκπεραίωσης του νέου ΕΣΠΑ και η ανάγκη να περνούν όλες οι κρατικές δαπάνες μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, έχει καθυστερήσει την έναρξη των ήδη αποφασισμένων προγραμμάτων.
Η Διοικήτρια ανέφερε ότι αν εξακολουθήσει αυτή η καθυστέρηση, τα προγράμματα θα ξεκινήσουν με ίδιους πόρους και θα ενταχθούν στην συνέχεια στο ΕΣΠΑ.
-Διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας
Έχουν αναληφθεί από τον οργανισμό για ανάγκες του αρκετά εκατομμύρια από τον λογαριασμό στην ΤτΕ. Ο λογαριασμός λειτουργεί σαν ένας κοινός λογαριασμός.
Η Διοικήτρια αναφέρθηκε στην οικονομική ευρωστία του οργανισμού και η δυνατότητα εκτέλεσης έργου με ίδιους πόρους (π.χ πρόγραμμα απασχόλησης άνω των 50)
-Υπηρεσιακά συμβούλια
Υπήρξε ερώτημα από την Δ/νση Διοικητικού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο απαντήθηκε. Εκ νέου υποβλήθηκε ερώτημα το οποίο δεν έχει απαντηθεί και υπάρχει κώλυμά ως προς την συγκρότηση του συμβουλίου.
Επισημάνθηκε από πολλούς συναδέλφους η ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, γιατί δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εργασιακή και οικογενειακή καθημερινότητα των συνάδελφων μας.
-Στεγαστική πολιτική
Ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τον τυχόν προγραμματισμό άσκησης στεγαστικής πολιτικής και η Διοικήτρια μας ενημέρωσε ότι θα συνεχιστεί, για αυτό και δημιουργήθηκε η Δ/νση Στεγαστικής Συνδρομής προκειμένου το αντικείμενο να μην είναι αόρατο
-Μετεγκατάσταση υπηρεσιών
Από συναδέλφους ακούστηκε η πρόταση μεταστέγασης Υπηρεσιών από μισθωμένα κτίρια σε ιδιόκτητα κτίρια που ανήκαν στον τ.ΟΕΕ-ΟΕΚ.
-Εισφορές ΟΑΕΔ
Ζητήθηκε για ακόμα μια φορά να λυθεί το πρόβλημα παρακράτησης εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ από το ΙΚΑ, καθώς στερεί πολύτιμους πόρους από τον οργανισμό για άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
-Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
Ζητήθηκε από την Διοίκηση να διερευνηθεί η δυνατότητα επιχορήγησης του ταμείου. Η απάντηση υπήρξε αρνητική. Έχει αποφασιστεί μείωση των  μηνιαίων κρατήσεων του ταμείου. Επίσης δίνεται από το νέο καταστατικό, η δυνατότητα επανεγγραφής των διαγραφέντων μελών.
Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός καθολικά, ενώ για τον διοικητικό απολογισμό υπήρξαν 65 υπέρ, 3 παρών και 1 κατά.
Στο τέλος του συνεδρίου διεξήχθη και η εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
Έλαβαν:
Ενωτική Ανεξάρτητη Κίνηση 38 Έδρες 6
Μακράκης Γεώργιος
Αλεξιάδης Γεώργιος
Σπύρου Σπύρίδων
Βέττας Χάρης
Σπανός Νικόλαος
Τηλιγάδας Κωνσταντίνος
Δακε 26 Έδρες 4
Κανελλίδης Δημήτριος
Παπαζήσιμος Δημήτριος
Ρεππας Ιωάννης
Χατζηκωνσταντίνου Φρόσω
ΠΑΜΕ 5 Έδρα 1
Σχιζα Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου