Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

29/8/2016 Ανακοίνωση Ομοσπονδίας σχετικά με εργολάβους καθαριότητας και ενέργειες για συναδέλφους (πρώην stage)



Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 2307/Β/25-7-2016 διευκρινίζουμε ότι, ως Ομοσπονδία, είμαστε υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας και αντίθετοι στη δημιουργία μιας νέας γενιάς κακοπληρωμένων συμβασιούχων. Ως εκ τούτου, ζητάμε τη στελέχωση του Οργανισμού για τις ανάγκες καθαριότητας με μόνιμες θέσεις εργασίας. Έχει, εξάλλου, αποδειχθεί - και το είχαμε ως Ομοσπονδία αναδείξει με την από 13/2/2014 ανακοίνωσή μας - ότι το κόστος των εργολαβικών εταιρειών είναι για το Δημόσιο πολλαπλάσιο σε σχέση με τις σταθερές σχέσεις εργασίας. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών καθαριότητας είναι πολύ καλύτερη με σταθερές σχέσεις εργασίας, όπου οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφαλείας, σε αντίθεση με τη μηνιαία ολιγόωρη και επισφαλή σχέση εργασίας!
Μετά ταύτα, ζητάμε και επιμένουμε για μόνιμες προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλες τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και εννοείται του ΟΑΕΔ. Η εκμετάλλευση των καθαριστριών από τους εργολάβους και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί, φυσικά, να συνεχιστεί. Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην "έξωση" των εργολάβων καθαριότητας, έστω και με το ερμαφρόδιτο καθεστώς των συμβάσεων έργου. Εμμένουμε στο αίτημά μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Ζητάμε, επίσης,  από τον ΟΑΕΔ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και των συναρμόδιων Υπουργείων να βάλουν τέλος στην ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις πρώην (stage). Είναι δίκαιη, ηθική και αυτονόητη η μονιμοποίηση των συναδέλφων που παρέχουν κακοπληρωμένες υπηρεσίες στον Οργανισμό από δεκαετίας, προσφέροντας ίδιες υπηρεσίες, αλλά με εντελώς μειωμένα εργασιακά δικαιώματα. Θεωρούμε δεδομένη την τροποποίηση και επέκταση του υπό διαβούλευση ν/σ ( άρθρου 20) για τη δυνατότητα μη  άσκησης ένδικων μέσων σε θετικές δικαστικές αποφάσεις προνομιακά στους ΟΤΑ. Καλούμε τον Υπουργό εργασίας και τους συναρμόδιους Υπουργούς να μην επιτρέψουν άλλη μια διάκριση σε βάρος των εργαζομένων.  Οι συνάδελφοι αυτοί διαθέτουν και την εμπειρία και τη γνώση για να συμβάλλουν σε έναν καλύτερο Οργανισμό.  Η μονιμοποίηση των συναδέλφων αυτών αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, επιβεβαιωμένο και από το 33ο συνέδριο. Η εργασιακή αποκατάσταση αυτής της κατηγορίας των συναδέλφων υπήρξε και θέση της παρούσας κυβέρνησης  και δεν θα δεχτούμε  την για άλλη μια φορά αναβολή υποσχέσεων για οποιοδήποτε λόγο. 
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας
ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                              Σπύρου Σπύρος


www.oyoaed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου