Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για Πάτρα

Με αφορμή τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες της Πάτρας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί τα αποτελέσματα των αποφάσεων τους επηρεάζουν άμεσα την εργασιακή καθημερινότητα των υπαλλήλων.
Η κριτική που βασίζεται στις φήμες και η γκρίνια, δεν αποτελεί οργανωτική και διαχειριστική ικανότητα και το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να φέρνει τον έναν υπάλληλο απέναντι στον άλλον, αφήνοντας ανέγγιχτες τις δυσλειτουργίες που πρέπει να διορθωθούν στην υπηρεσιακή μηχανή.
Επίσης οι παράγοντες που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτές τις καταστάσεις ενισχύοντας την αντιπαράθεση μεταξύ συναδέλφων καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν, γιατί το μόνο που θα καταφέρουν τελικά είναι να τους γυρίσουν την πλάτη ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι.

Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών να καθίσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε ένα τραπέζι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και να θέσουν ΑΝΟΙΚΤΑ όλα τα προβλήματα, να  αναφέρουν τις δυσκολίες, να αναφερθούν οι προκλήσεις και αφού αναπτυχθεί ο απαραίτητος (έντονος ή μη) διάλογος, να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Να αρχίσουν επιτέλους να λειτουργήσουν ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ με γνώμονα το συνολικό συμφέρον των υπηρεσιών και όχι τα μικροσυμφέροντα σε βάρος των υπαλλήλων.

2 σχόλια:

  1. Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν έλεγαν οι αρχαίοι προγονοι,δηλαδή καλύτερα να σιωπά κανείς αντί να μιλάει.Δυστυχώς σήμερα όπου οι πάντες εκφέρουν γνώμη για τα πάντα αδιάφορο αν τα γνωρίζουν ή ακόμη χειρότερα άν έχουν την ικανότητα να τα καταλάβουν,μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εντυπώσεις.Εκτός άν υπάρχουν σκοπιμότητες ακατανόητες ή αόρατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ποινική δική στην ηγουμενιτσα μαθατε συνάδελφοί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή