Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ της Ένωσης


Συνάδελφοι,
Μετά από τρία Διοικητικά Συμβούλια, μία αναβολή και αρκετή κωλυσιεργία εκ μέρους της πλειοψηφίας παράταξης, είμαστε σε θέση να πούμε ότι τελικά η εκλογή Προέδρου, είναι γεγονός.
Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την αμηχανία της ΔΑΚΕ ως προς την ετοιμότητα εφαρμογής των θεσμικά προβλεπόμενων διαδικασιών, με αποτέλεσμα να έχει μπει ο σύλλογός μας σε μία φάση εσωστρέφειας, αφήνοντας τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα έξω από την ημερήσια διάταξη!
Κατανοούμε επίσης την προσωπική πικρία κάποιων που έθεσαν υποψηφιότητα ως πρόεδροι από την παράταξη της ΔΑΚΕ και καταψηφίστηκαν από την ίδια την παράταξή τους, λαμβάνοντας μόνο τη δική τους ψήφο, αλλά αφορά μόνο τους ίδιους και την παράταξή τους, δεν αφορά τους συναδέλφους.
Ωστόσο, εμείς ως παράταξη οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, όπως άλλωστε κάναμε πάντα.
Η διαδικασία εκλογής προέδρου και αντίστοιχα όποιας άλλης θέση κενωθεί, γίνεται με βάση το καταστατικό και τις διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Τα θέματα των εργαζόμενων στον Οργανισμό δεν μπορούν να περιμένουν την επίλυση των ενδοπαραταξιακών διενέξεων της ΔΑΚΕ για να λειτουργήσει ο σύλλογος στην πράξη!!!
Δεσμευόμαστε και από τη νέα θέση του μέλους μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Αντιπροέδρου να λειτουργούμε υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, του συμφέροντος όλων των συναδέλφων, θέτοντας τα προβλήματα που εσείς με την συμμετοχή σας μας υποδεικνύετε σε προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου