Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

 

Πάτρα 10/3/2022

Είναι απορίας άξια η αφωνία που επιδεικνύει η Ένωση με τόσα σημαντικά ζητήματα να βρίσκονται σε εξέλιξη. Όταν δε εκφράζει γνώμη, είναι μια αναπαραγωγή της γραμμής της Διοίκησης ή υπεράσπισης της, για τα όλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον οργανισμό.

Στο τελευταίο ΔΣ, είχαμε και άλλη μια αλλαγή πλεύσης σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Παραδόξως μια ακόμα αλλαγή πλεύσης, συμπορευόμενη όμως για ακόμα μια φορά με την γραμμή της Διοίκησης.

Έκπληκτοι βρεθήκαν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Πάτρας, με την ανακοίνωση της συγχώνευσης των ΚΠΑ της πόλης. Ξαφνικά και χωρίς πρότερη ενημέρωση ή συζήτηση, ΑΦΟΥ δημοσιεύτηκε και το καινούριο οργανόγραμμα , εκθέτοντας και την Διοίκηση για το πρόχειρο των επιλογών της.

Με αυτή την κίνηση δημιουργείται το μεγαλύτερο σε αριθμούς ΚΠΑ της επικράτειας, χωρίς να γίνεται ούτε καν υποδιεύθυνση(!!!!).Χωρίς να φθάνει αυτό άρχισε αμέσως το γαϊτανάκι των μετακινήσεων υπαλλήλων για ενίσχυση της ΠΔΠ που πρακτικά θα σημάνει και την δημιουργία μιας υπηρεσίας με το μισό προσωπικό και τον διπλάσιο φόρτο εργασίας. Φυσικά άρχισαν και οι υποσχέσεις για το μοίρασμα των θέσεων ευθύνης που ΘΑ δημιουργηθούν.

Η ΔΑΚΕ εξέφερε ομόφωνα την άποψη ότι συμφωνεί με την συγχώνευση και ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Αντί οποιουδήποτε σχολίου παραθέτουμε αυτούσια την άποψη της ΔΑΚΕ, όπως είχε εκφραστεί δημόσια σε ΔΤ του Συλλόγου το 2016: «.. Τάχθηκε εκ διαμέτρου αντίθετη με οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση του ΚΠΑ2 Αγ. Ανδρέα και την συγχώνευση του με το ΚΠΑ2 Πάτρας, καθώς επιτελείται χρηστικό και λειτουργικό έργο τόσο σε επίπεδο διοικητικών όσο και γεωγραφικών αρμοδιοτήτων. Άλλωστε τέτοιου είδους ενέργειες οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με επιπτώσεις τόσο στην εξυπηρέτηση των ανέργων αλλά και των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων και βεβαίως στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας».

Όσο αφορά την έκδοση του νέου οργανογράμματος υπήρξε μια ενθουσιώδης επικρότηση της Διοίκησης, αγνοώντας ότι ο οργανισμός είχε ψηφισμένο οργανόγραμμα από τον Ιούλιο του 2019, το οποίο βρέθηκε σε αναστολή 2 ½ χρόνια με υπαιτιότητα της Διοίκησης, ώστε να μπορεί να υπόσχεται και να μοιράζει θέσεις ευθύνης κατά το δοκούν.

Δυστυχώς, με κυβερνητικό συνδικαλισμό μόνο θετικές προοπτικές δεν προοιωνίζονται για τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου