Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

 

Η ΔΑΚΕ Πελ/νήσου αφού έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της καταστατικά, νόμους και Σύνταγμα κατά τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών, εμφανίστηκε επιτέλους με Δελτίο Τύπου όχι για να ενημερώσει τους συναδέλφους για το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά για να δώσει μία ανταπάντηση στη δική μας ανακοίνωση. Εδώ ο κόσμος χάνεται, ο ΟΑΕΔ βουλιάζει και βαρκούλες αρμενίζουν για τη ΔΑΚΕ Πελ/σου!

Αφήνουμε κατά μέρος και προς το παρόν την έλλειψη ψυχραιμίας των εκπροσώπων της- και στην πραγματικότητα εκπροσώπων του καθεστώτος και της εξουσίας του - και τα λεγόμενά τους περί δήθεν προϋποθέσεων, που τις ανακάλυψαν ξαφνικά τώρα, δικαιολογώντας την διαφωνία τους με την συγχώνευση που έγινε συμφωνία (αφού τώρα είναι κυβερνητικοί), κυρίως με ψέματα και συκοφαντίες – που μέχρι και μήνυση επιδέχονται!

Απορούμε με την σύγχυσή τους μεταξύ θεμάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ένωσής μας και θεμάτων που αποτελούν πάγια αιτήματα της Ομοσπονδία μας, με την οποία συντασσόμαστε και η οποία έχει δώσει τον δικό της αγώνα για τα θέματα αυτά , επομένως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να καπηλεύεται τον αγώνα αυτόν (όπως για τα έξοδα κίνησης, αφορολόγητο ελέγχων, αναδρομικά συναδέλφων) .

Επιτέλους παραδέχτηκαν με τις τελευταίες γραμμές της απαράδεκτης ανακοίνωσης τους ότι ο συνδικαλισμός τους είναι όχι απλά κυβερνητικός αλλά ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ και ότι οι καρέκλες ανήκουν σε αυτούς!!! Άλλωστε αυτό αποδείχθηκε πλήρως από τις αθρόες και ανερυθρίαστες τοποθετήσεις εγκάθετων του καθεστώτος σε θέσεις προϊστάμενων.

Δεν πρέπει να ξεχνάνε όμως ότι οι διοικούντες, οι κυβερνώντες και οι θητείες των συνδικαλιστών έρχονται και παρέρχονται, όσες νοθείες και αν κάνουν. Εκείνο που μένει είναι τα προβλήματα των συναδέλφων μέσα σε έναν Οργανισμό που μετασχηματίζεται με δυσοίωνες προοπτικές και φθίνει με αποκλειστική υπαιτιότητα των διοικούντων και των κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Τους καλούμε λοιπόν να εγκαταλείψουν την πρακτική των τελευταίων ετών της απόλυτης αφωνίας σε Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις, Συνέδρια της Ομοσπονδίας και να παραιτηθούν, αφού ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να καταθέσουν οι ίδιοι προτάσεις και να ασκήσουν κριτική στις πράξεις της διοίκησης, όπου και όποτε αυτό απαιτείται.

Κυρίως όμως τους καλούμε να συγκαλούν Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα όταν προκύπτει θέμα που ενδιαφέρει τα συμφέρονται των συναδέλφων και όχι κατόπιν εορτής και έκδοσης των ΦΕΚ με σαρωτικές αλλαγές, ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου