Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ 7/8/2013



Έπειτα από πίεση, συγκλήθηκε το έκτακτο Δ.Σ της ένωσης για να εξηγηθεί η αδράνεια που επέδειξε αυτές τις ημέρες και για να αποφασίσει για τον τρόπο δράσης του ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής.
Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε ως κύριο ζήτημα η λειτουργία του Συλλόγου. Για ποιο λόγο αδράνησε ο Σύλλογος και αν επιτέλους θα αποφασίσει να μπει μπροστάρης στον αγώνα και όχι απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Καμιά δικαιολογία για την απραξία δεν είναι αρκετή, γιατί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπήρξαν πρωτοβουλίες και δράσεις των εκεί Συλλόγων (κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, πορείες, συνελεύσεις  κ.α ).
Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε μια σειρά από ενέργειες , που πρέπει να παρθούν από δω και πέρα, για να μην χάνεται χρόνος. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις 23 Αυγούστου βγαίνει η λίστα των διαθεσίμων, ότι τον Σεπτέμβριο έρχονται και άλλα μέτρα και το Δεκέμβριο άλλοι 12500 υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Προτάσεις που κατατέθηκαν

-          -Διαπαραταξιακό προεδρείο, που θα αρχίσει επιτέλους να οργανώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους. Με την ύπαρξη όλων των παρατάξεων στο προεδρείο θα υπάρχει αλληλοέλεγχος ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων και δεν θα επαφίεται η δράση στην καλή θέληση του κάθε εκπροσώπου.
-          -Την παραίτηση του Προέδρου καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Δ/ντη .Για μας αποτελεί πάγια αρχή. Δεν μπορεί ο κορυφαίος εκπρόσωπος του εργοδότη στην περιοχή μας, να είναι ταυτόχρονα και ο κορυφαίος εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην λειτουργία του Συλλόγου.
-          Σύγκληση έκτακτης Γ.Σ εργαζομένων, για να ακουστεί επιτέλους τι σκέφτονται και τι θέλουν.
-          -Την οργάνωση συμβολικών καταλήψεων-διαμαρτυριών στις υπηρεσίες της περιφέρειας μας, (ξεκινώντας από τις τρεις της Πάτρας), με την παρουσία τοπικών μέσων ενημέρωσης και ενημέρωση των εξυπηρετούμενων πολιτών.
-          -Την καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας όλων των συναδέλφων τις περιφέρειας, για να υπάρχει άμεση, προσωπική επαφή και να μην υπάρχει καμία δικαιολογία της μη ενημέρωσης.
-       - Επίσκεψη με κατάθεση ψηφίσματος-υπομνήματος στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της περιφέρειας, για να αποσπάσουμε δηλώσεις συμπαράστασης και για να καταλάβουν ότι αυτά που ψηφίζουν αφορούν ανθρώπους και όχι αριθμητικά νούμερα.
-         - Να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με σωματεία στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, για την δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης. Η καταστροφή του δημοσίου μας αφορά όλους.

Τα όπλα που κατέχουμε δεν είναι πολλά αλλά πρέπει να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις προς κατάθεση. Δεν εξαντλούμαστε μόνο σε αυτές.

Δυστυχώς ενώ υπάρχει κατανόηση από σχεδόν όλους για το ζήτημα λειτουργίας του Συλλόγου, υπάρχουν συγκεκριμένες δυνάμεις που δεν τον αφήνουν να δρα όπως επιβάλλουν οι συνθήκες.
Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν συμφωνήθηκε μόνο η δημιουργία και ανάρτηση σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας μιας αφίσας.
Για το διαπαραταξιακό προεδρείο λάβαμε μια καταρχήν άρνηση από τον πρόεδρο και παραπέμπεται μάλλον για ψηφοφορία στο επόμενο Δ.Σ.
Για την παραίτηση του προέδρου, ζητήθηκε προθεσμία ευλόγου χρονικό διαστήματος για να το σκεφτεί και να απαντήσει.

Οι υπόλοιπες προτάσεις παραπεμφθήκαν στο επόμενο Δ.Σ, το όποιο αποφασίστηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Συνάδελφοι,-ισσες,
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε για ακόμα  μια φορά ότι η ισοπέδωση του δημοσίου θα συνεχιστεί. Αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
Τέρμα τα πολλά λόγια. Οι επαναστατικοί μαξιμαλισμοί δεν αρκούν. Λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις, είναι λόγια του αέρα.
Ιδου η Ρόδος, ιδού το πήδημα λοιπόν.
Όποιος πιστεύει αυτά που λέει να αρχίσει επιτέλους να τα κάνει πραγματικότητα.

4 σχόλια:

  1. Τι να την κάνουμε την αφίσα; Γενική συνέλευση πότε θα κάνουμε για να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι πώς και πόσο θέλουμε να αγωνιστούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
    Οι συνάδελφοι που με την ψήφο τους (που να το φανταστούν κιόλας) δημιούργησαν αυτούς τους συσχετισμούς, δημιούργησαν και το πρόβλημα.
    Οπότε να μην κλαιγονται αρκετοί, για αυτά που θα επακαλουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικα οι ευθυνεσ επιμεριζονται στα μελη του Δ.Σ .Αναλογικά στο Προεδρείο και στα μέλη ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ την αντιπολίτευση.Θεσμικός ο ρόλος τους στην λειτουργία της Ένωσης.Εφαρμογή του άρθρου 15 του Καταστατικού της Ένωσης και οχι να ρίχνουμε το ανάθεμα στον τρόπο που ψήφισαν οι συνάδελφοι....
    Και ο ΓΑΠ με πάθος ψηφίστηκε,υπέγραψε το μνημόνιο και μαζί με αυτό την καταδίκη των Ελλήνων πολιτών την οποία συνεχίζουν οι μετά από αυτόν.
    Η κριτική ας ξεκινήσει πρώτα από μας ,τι κάναμε εμείς,τι κάνουμε τώρα,πως συσπειρωνόμαστε,τι προτεραιότητες θέτουμε ,πως οργανωνόμαστε και η σμμετοχή του καθένα από μας, στην επίτευξη του
    σκοπού μας θα κριθεί από τους συναδέλφους και το αποτέλεσμα.
    ΟΛΟΙ ΧΠΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΡΑΓΕς ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ,ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι το καταλάβατε ότι οι ΠΕ κ ΔΕ πριν το 1994 (έστω κάποιος αριθμός απ αυτούς)είναι οι πρώτοι που θα φύγουν απο την υπηρεσία γιατί έχουν μηδέν μόρια απο τον τρόπο πρόσληψης , ενώ οι ΠΕ κ. ΔΕ πρώην εργασιακοί που διορίσθηκαν υποτίθεται μέσω ΑΣΕΠ παίρνουν -20- μόρια τα οποία δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις με τίποτε.Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και θα πρέπει να καταγγελθεί με επίσημα στοιχεία απο τα αρμόδια όργανα και απο τους συναδέλφους.καθώς και με αγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή