Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΙΚΑ: Το Σεπτέμβριο ξεκινά ο έλεγχος για περιπτώσεις εικονικών ασφαλίσεων

Απογραφή για περίπου 4 εκατομμύρια έμμεσα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης από πρόσωπα που είτε εργάζονται χωρίς να πληρώνουν εισφορές και χρησιμοποιούν το βιβλιάριο συγγενικού προσώπου για να έχουν παροχές Υγείας είτε εμφανίζονται με ψευδή στοιχεία ως συγγενείς του άμεσα ασφαλισμένου.
Τη διενέργεια της απογραφής επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ανέφερε ότι θα προτείνει στο Υπουργείο Εργασίας να έμμεσα ασφαλισμένων σε όλα τα Ταμεία.
Ο έλεγχος στα έμμεσα μέλη θα πραγματοποιηθεί με την αυτοπρόσωπη παρουσία ή έγγραφη δήλωσή τους, που θα διαβεβαιώνει ότι είναι τα ίδια πρόσωπα με αυτά που αναγράφονται στα βιβλιάρια και με την παράθεση των απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων, που θα πιστοποιούν την μόνιμη διαμονή τους στη χώρα και την κατοχή δελτίου ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ.

Όσοι από τους έμμεσα ασφαλισμένους δεν εμφανισθούν ή δεν πιστοποιηθούν ως πραγματικά πρόσωπα, που αναγράφονται στα βιβλιάρια του ΙΚΑ, θα πάψουν να θεωρούνται δικαιούχοι των παροχών, που λάμβαναν από το Ταμείο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στον εντοπισμό των «μαϊμού» ασφαλισμένων, οι οποίοι είτε εργάζονται χωρίς να πληρώνουν τις εισφορές, χρησιμοποιώντας παράλληλα το βιβλιάριο συγγενικού προσώπου, είτε εμφανίζονται με ψευδή στοιχεία ως συγγενείς του άμεσα ασφαλισμένου.

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου