Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για την ενδεχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών



Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ τρόικας και υπουργείου εργασίας, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (υπερ ΔΛΟΕΜ,στράτευσης,ΛΑΕΚ) κατά 3,9 μονάδες, οδεύουμε για κατάργηση μέρους του παρεχόμενου έργου που πραγματοποιεί ο οργανισμός μας.
Αφού οι πολίτες βομβαρδίστηκαν από το μπαράζ δημοσιευμάτων για παροχές επιδομάτων από τον οργανισμό (200 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνιους ανέργους έλεγαν, τρίμηνο επίδομα χωρίς προυποθέσεις και επίδομα για όλους τους 20 έως 29 ετών, λένε τώρα), τώρα θα κληθούν να ξεχάσουν και αυτά που μέχρι τώρα έπαιρναν.
Οι υπάλληλοι που συναλλάσονται με το κοινό θα κληθούν ακόμη μια φορά να γίνουν δέκτες παραπόνων και οργής.Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι θα πληρώσουν ακόμη μια φόρα το μάρμαρο της εφαρμογής του μνημονίου.

Η σταδιακή μετατόπιση του κέντρου βάρους σε προγράμματα όπως το «Εγγύηση για τη Νεολαία» και τα πεντάμηνα κοινωφέλη, δείχνουν ότι ο οργανισμός ενδέχεται να αναλάβει μόνο τον ρόλο αυτού που πληρώνει και κάνει όλη την βρώμικη δουλειά.

Δημοσιεύματα επίσης έχουν εμπλέξει και τον ΟΑΕΔ , στις συνομιλίες με την τρόικα και αναφέρουν συζητήσεις για αλλαγή δομής και εισβολή ιδιωτών σε σειρά αντικειμένων μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ένα μήνα από τώρα , οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που παραμένουν σε διαθεσιμότητα, θα οδηγηθούν σε απόλυση, αποτελώντας το έναυσμα για την εκπλήρωση των 15000 απολύσεων.

Δεδομένου ότι θα ψηφιστεί και ο νόμος για το νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων μέσα στο Μάρτιο, είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η μόνη λύση σε αυτόν τον πόλεμο που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, είναι η ανατροπή της εφαρμοζόμενης καταστροφικής μνημονιακής πολιτκής και των εκφραστών της.

Υ.Γ Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα που θα πρωτομοιραστεί?Εκτός από την καταβολή εξόδων κίνησης ακούγεται και για επίδομα επικινδυνότητας για τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ?

2 σχόλια:

  1. Δεν μιλάνε μόνο για κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και της συμπληρωματικής και εξάμηνης μητρότητας.
    Αν αυτά αναπληρωθούν σαν έργο από voucher, δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού αποδιοργανώσανε την αγορά εργασίας και διαλύσανε τις συλλογικές συμβάσεις, όλοι οι εργοδότες στέλνουν τους εργαζόμενους να πάρουν το επίδομα παιδιών στον ΟΑΕΔ.
    Σε όλους δώσαμε φέτος.Τι περίμεναν ότι θα πλήρωναν και ένα ευρώ παραπάνω σαν παροχή οι εργοδότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή