Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Νίκη του κόσμου της εργασίας



Χαιρετίζουμε την επιστροφή των απολυμένων-διαθέσιμων συναδέλφων στην εργασία τους. Είναι μια νίκη του αγωνιζόμενου συνδικαλισμού και του κόσμου της εργασίας. Η κυβέρνηση υλοποίησε την προεκλογική δέσμευση της για επαναπρόσληψη των εργαζομένων, αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία. Η νίκη αυτή χαρακτηρίστηκε  από την αντιπολίτευση ως μονομερή ενέργεια που θα εκνευρίσει τους δανειστές.
Είναι γνωστό ότι η εργασία αποτέλεσε το θύμα των μνημονιακών πολιτικών των προηγουμένων ετών. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις πολέμησαν με λύσσα κάθε προσπάθεια προστασίας της. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι μέθοδοι για να ισοπεδωθεί κάθε αντίσταση, όπως υποσχέσεις για ευμενή αξιολόγηση ώστε να μην βρεθεί ο υπάλληλος στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Στις μεθόδους αυτές κατέφυγε και η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση της ΝΔ.
Αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.
Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη αποτελεί ύψιστη πρόκληση, η ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των συναδέλφων που επέστρεψαν, ότι με προσωπικές του ενέργειες επέστρεψαν στην εργασία, όταν ο ίδιος αποτελεί εκπρόσωπο μιας σκληρής μνημονιακής πολιτικής, που έδειξε στους συναδέλφους το δρόμο της διαθεσιμότητας-απόλυσης και της απελπισίας.
Όλοι οι παρόντες στην Γ.Σ του 2014 θυμόμαστε τα λόγια «....θα απολύονταν 800 αλλά έφυγαν μόνο 263. Αυτό δεν είναι επιτυχία;».Όλοι θυμόμαστε τις υποσχέσεις για ευμενή αξιολόγηση ώστε να μην βρεθεί ο υπάλληλος στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Όλοι θυμόμαστε την αποφυγή κάθε αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο.
Αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η πολιτική αλλαγή στις πρόσφατες εκλογές , όχι μόνο δεν θα επέστρεφαν οι αδίκως απολυμένοι αλλά θα έψαχναν 10000 δημόσιους υπαλλήλους επιπλέον για να γεμίσουν την δεξαμενή της διαθεσιμότητας όπως είχαν υποσχεθεί στους δανειστές.
Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται τι να κάνουμε! Όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσεις, ότι ψέματα και αν πεις.
Αυτή την στιγμή θα έπρεπε να προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε σε αυτή την δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα να ξεφύγει από τον οικονομικό στραγγαλισμό και την συνεχιζόμενη κοινωνική ισοπέδωση που επιβάλλουν οι δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους και όχι να ασκούμε μικροπολιτική με απώτερο σκοπό ίδιον όφελος

1 σχόλιο:

  1. Σύγχρονος Μαυρογιαλούρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου....Ρόλος που του πάει γάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή