Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Όλα τα ίδια αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν



Αν η καλή ημέρα φαίνεται από την αρχή, δεν δείχνουν καλά τα πράγματα για τον Σύλλογο μας. Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της απαξίωσης των διαδικασιών. Ενημέρωση μισή μέρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν για την διεξαγωγή της συνεδρίασης με δύο υπαλλήλους της μειοψηφίας ευρισκόμενους σε άδεια. Από καθαρή τύχη λάβαμε γνώση για την συνεδρίαση. Ημερήσια διάταξη χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να τεθούν επιπλέον θέματα από την μειοψηφία.
Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν έχουμε σκοπό να νομιμοποιήσουμε διαδικασίες που μας γελοιοποιούν και να γίνουμε το άλλοθι για δήθεν δημοκρατικές αποφάσεις του Συλλόγου. Ούτε έχουμε σκοπό να παριστάνουμε τους κομπάρσους σε μια κακοστημένη παράσταση για έναν ρόλο. Προσπεράσαμε την ΄΄προεδρικοκεντρική΄ ανακοίνωση για την συγκρότηση του Δ.Σ στην οποία όλως τυχαίως πάλι η λέξη πρόεδρος βρήκε τον δρόμο της στο κείμενο, ακολουθώντας το μοτίβο των περσινών ανακοινώσεων, θεωρώντας ότι αυτό θα σταματήσει. Αναμένουμε την ανανακοίνωση αυτού του Δ.Σ.
Σε αυτό το Δ.Σ ο μοναδικός ευρισκόμενος εκπρόσωπος μας, πριν την αρχή της συνεδρίασης κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία-πρόταση και ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης για μια εβδομάδα. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο, οπότε και ο εκπρόσωπος μας αποχώρησε. Το κείμενο που κατατέθηκε ήταν το εξής:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Η διεξαγωγή των Δ.Σ της Ένωσης δεν αποτελεί απλώς μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά είναι ο τόπος που κατατίθενται αντίθετες ή σύμφωνες απόψεις, με αποτέλεσμα μέσα από μια διαδικασία ζύμωσης, να προκύπτουν αποφάσεις προς όφελος όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούνται.
Η ανακοίνωση διεξαγωγής των συνεδριάσεων με μήνυμα μία ημέρα πριν την συνεδρίαση αν μη τι άλλο ευτελίζει την διαδικασία και υποβαθμίζει την ποιότητα της συζήτησης. Δεν δίνεται χρόνος για προετοιμασία και συζήτηση εντός της παράταξης μας, καθώς δεν μας δίνεται το περιθώριο να θέσουμε και εμείς τα θέματα που θέλουμε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.
Για αυτό θα επιθυμούσαμε να λαμβάνουμε γνώση για την διεξαγωγή της συνεδρίασης τουλάχιστον 3 ημέρες νωρίτερα ώστε να καταρτίζετε η ημερήσια διάταξη, και με τα θέματα που θα εισάγουμε προς συζήτηση εμείς και επίσης να μας δίνετε ο απαραίτητος χρόνος να συνδιαμορφώνουμε τις κατατιθέμενες απόψεις μας.
Επίσης θα την χρήσιμο να οριστεί μια σταθερή ημερομηνία συνεδρίασης ανά μήνα με συγκεκριμένο χρονικό όριο παράδοσης θεμάτων προς συζήτηση, για να καταρτίζεται και να γνωστοποιείται εγκαίρως η ημερήσια διάταξη προς όλους. 
Συνάδελφοι η  συνδικαλιστική παρουσία μας και οι συνδικαλιστικές πρακτικές οφείλουν να προάγουν το ήθος και την ευγενή άμιλλα, ώστε μαζί όλοι, έστω και με αντίθετες απόψεις, να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.
Με τιμή ο μοναδικός παρόντας εκπρόσωπος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Κ.Τηλιγάδας
Ευχόμαστε πραγματικά να υπάρξει αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, αν θέλουμε πραγματικά να μιλάμε για Σύλλογο που εργάζεται για το συμφέρον όλων των συναδέλφων και δεν υπηρετεί προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες ενός.

1 σχόλιο:

  1. Ο λαός του ΟΑΕΔ έτσι ψήφισε. Ο άνθρωπος αυτός ποτέ δεν κρύφτηκε. Αυτό που πιστεύει κάνει, άρα καλώς αποφασίζει και διατάζει αλλά και πάλι αν γινόταν εκλογές θα ξανάβγαινε, νομίζω...........και ξέρεις γιατί... Βολέματα ,βολέματα, βολέματα. Μικροεξυπηρετήσεις με γνώμονα πάντα το προσωπικό συμφέρον και προσωπικούς στόχους με δημιουργία ακολούθων.. Μεγάλη η ουρά... αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή