Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΣ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΚΑΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
τηλ:2610630604, 630638,
2610966730
protovoulia-oaed.blogspot.gr
                       
Πάτρα, 22/3/2016


Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου -στην οποία δυστυχώς δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή- συζητήθηκαν διοικητικά θέματα, όπως η υλοποίηση της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού (reengineering) και τέθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης μας, όπως ο δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού, η επαρκής στελέχωση των Υπηρεσιών με προσωπικό, η δικαστική διεκδίκηση για την καταβολή εξόδων κίνησης για την πενταετία 2011-2016 κ.α. και υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το μέλλον του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από τον Πρόεδρο του Ταμείου μετά και τις καταστατικές αλλαγές του Νοεμβρίου και την επανεγγραφή και εγγραφή νέων μελών. Παρουσιάστηκε επίσης ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της δράσης του Συλλόγου, χωρίς ωστόσο να έχουν συζητηθεί την προηγούμενη ημέρα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Από την παράταξη μας μίλησαν κατά σειρά ομιλίας οι εξής: Αναστασία Σιταρά, Ευαγγελία Λύσσαρη, Κώστας Τηλιγάδας και Κωνσταντίνα Παπάκου:
- Διατυπώθηκε η θέση μας ως προς την στήριξη των Υπηρεσιών μας από τη Διοίκηση σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης και συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινής εργασίας των υπαλλήλων και την αποφυγή δημιουργίας ασφυκτικών συνθηκών στους υπαλλήλους, Τα προβλήματα με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 μας αφορούν όλους και κυρίως το κομμάτι της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας τους Οργανισμού.
- Διαμαρτυρηθήκαμε για την αναζήτηση ευθυνών ως προς τα προγράμματα ΕΣΠΑ, που ακούστηκε πρόσφατα από διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού και ζητήσαμε η απόδοση, εάν γίνει, να ξεκινήσει από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από την εκάστοτε Διοίκηση, και όχι από τους εργαζόμενους.
- Τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη του προσωπικού  από τους Προϊσταμένους στην πράξη με βάση τις αρχές της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των υπαλλήλων, προκειμένου να μην φορτώνονται με παραπάνω δουλειά οι συνήθεις ύποπτοι και να εναλλάσσονται οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην «πρώτη» γραμμή.
- Αναφέρθηκε το θέμα του πολυκατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος στον Οργανισμό και εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η φωνή όλων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ πρέπει να γίνει στο μέλλον μία ενιαία φωνή πιο δυνατή στα πλαίσια ενός διεκδικητικού αγώνα.
- Η ομοφωνία που γράφεται στα δελτία τύπου δεν αντανακλά την διαφορετική οπτική με την οποία προσεγγίζουμε τα θέματα σαν παράταξη και σίγουρα δεν αποτυπώνει όλα όσα λέγονται κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα.
Θα είμαστε παρόντες όταν και όποτε μας ζητηθεί από συναδέλφους και δεσμευόμαστε να συζητάμε και να απαντάμε άμεσα σε κάθε αίτημα που λαμβάνουμε.
Θέλουμε και τη δική σας ενεργή συμμετοχή. Χωρίς συμμετοχή δεν γίνεται τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου