Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο τύπου Οκτωβρίου

     

                                                                                                                            Πάτρα 19-10-2020

Την Παρασκευή 16.10 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου, προκειμένου να θέσουμε προς συζήτηση και να ενημερωθούμε για φλέγοντα ζητήματα της εργασιακής μας καθημερινότητας.

-Καταθέσαμε την αντίθεση μας στην εξαγγελθείσα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπερ του οργανισμού. Ένα μέτρο που απειλεί την βιωσιμότητα του οργανισμού και θα αποτελέσει εμπόδιο για να συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις κοινωνικές δράσεις και το κοινωνικό του ρόλο.

-Μεταφέραμε το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Επικρατεί μια απίστευτη εμπλοκή σε όλα τα αντικείμενα. Σύμβουλοι εργασίας στο κόκκινο, χιλιάδες επιδόματα να διεκπεραιωθούν από λιγοστούς υπαλλήλους, το ίδιο και με τα προγράμματα απασχόλησης, προμήθειες και άλλα πολλά.

Οι πολίτες να πιέζουν αφόρητα, όσο η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και οι συνάδελφοι να αποτελούν τον μόνιμο αποδέκτη των παραπόνων. Η Διοίκηση να θέτει προθεσμίες και να ζητάει συνεχώς στοιχεία, αγνοώντας προφανώς τις συνθήκες που επικρατούν στα ΚΠΑ (υποστελέχωση, φόρτος εργασίας), καθώς και με τις αποφάσεις που λαμβάνει, να γραφειοκρατικοποιούνται περισσότερο οι διαδικασίες και να δυσκολεύει η διεκπεραίωση των αιτημάτων, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Επιπλέον, άκρως κομματικοποιημένες αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης , δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης στους συναδέλφους, άνισης μεταχείρισης και απογοήτευσης, με αποτέλεσμα πολλοί να εκδηλώνουν πρόθεση φυγής από τον οργανισμό.

Ενημερωθήκαμε ότι η Διοίκηση γνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με κάθε δυνατό τρόπο.

-Ζητήσαμε  την εφαρμογή του μέτρου της εξ αποστάσεως εργασίας σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου.  Ενημερωθήκαμε ότι αναμένονται διευκρινήσεις προκειμένου να ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

-Ζητήσαμε την αυστηρή τήρηση των κανόνων βάσει εγκυκλίων, για την προφύλαξη των υπαλλήλων από τον COVID-19 και την εφαρμογή τους με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις υπηρεσίες. Ενημερωθήκαμε ότι γίνεται να προσπάθεια να υλοποιηθεί.

-Θέσαμε το πρόβλημα με την έλλειψη υλικών κυρίως μελανιών για τους εκτυπωτές, γιατί συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις στα ΚΠΑ . Δεν μπορούμε να συζητάμε για εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης όταν δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα. Ενημερωθήκαμε ότι άνοιξαν και θα εξεταστούν οι προσφορές του διαγωνισμού, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης.

Αναμένουμε  άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την ενίσχυση των υπαλλήλων με κάθε μέσο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους που δεν είναι άλλο από την αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού προς όφελος της κοινωνίας.

Οι πρόσφατες αποφάσεις για τηλεργασία (χωρίς τα απαραίτητα μέσα) (που "ήρθε για να μείνει") και για μείωση του προϋπολογισμού του Οργανισμού προμηνύουν δυσοίωνο μέλλον και μας καλούν σε συνδικαλιστική ετοιμότητα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου