Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια

     Είναι εξόφθαλμα πια αναγκαίο, να αντιληφθεί η ΔΑΚΕ Πελ/νησου την ανάγκη να καταφύγει σε μαθήματα για τα βασικά του συνδικαλισμού. Θεωρούμε χρέος μας να την βοηθήσουμε.

Πρωτοβάθμιο Σωματείο λοιπόν, είναι η ένωση 20 τουλάχιστον εργαζομένων που απασχολούνται στον ίδιο κλάδο της οικονομίας ή εργάζονται στον ίδιο εργοδότη ,επιδιώκει σκοπό μη κερδοσκοπικό και απέκτησε νομική προσωπικότητα , αφού εγγράφηκε σε ειδικό δημόσιο βιβλίο που τηρείται στο πρωτοδικείο της έδρας του.

Το σωματείο διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, τις αποφάσεις του οποίου υλοποιεί το Προεδρείο. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως πόσες παρατάξεις και διαφορές υπάρχουν το σωματείο υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. Το σωματείο λοιπόν δεν είναι κτήμα παράταξης.

Κάθε παράταξη δύναται να εκφέρει άποψη, να βγάζει ανακοινώσεις, να παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν. Το σωματείο αντίθετα εκφράζει την πλειοψηφική ή ομόφωνη θέση που συμφωνήθηκε στα όργανα.

Αφού ξαναθυμηθήκαμε τα βασικά, τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε και με την ανακοίνωση του Συλλόγου. Τεράστιο σφάλμα να χρησιμοποιείται ο Σύλλογος για νουθεσίες σε παράταξη λοιπόν. Αντίθετα το σωστό θα ήταν να υπάρξει ανακοίνωση από την αντίστοιχη παράταξη (ΔΑΚΕ) που να κατακεραυνώνει τους αντιπάλους αλλά να μας εξηγεί και τι υποστηρίζει αυτή.

Αλλά τι να μας πει;

 Ότι θεωρεί ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι αναπτυξιακό μέτρο στην σωστή κατεύθυνση;

 Ότι δεν υφίσταται λόγος να μην γίνει το πρόγραμμα των 100000 θέσεων από το υπουργείο, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;

Ότι έχει χρήματα ο ΟΑΕΔ και να μην έχουμε χρηματοδότηση θα τρώμε τα έτοιμα;

Αυτό είναι το σωστό όμως. Με δημόσια ανακοίνωση να βγει και να υποστηρίξει με θάρρος τις θέσεις και τις απόψεις της και όχι να κρύβεται και να υπεκφεύγει. Να μην κρύβεται πίσω από την Ένωση. Γιατί η ίδια δεν θέλησε να πάρει η Ένωση θέση στα ζητήματα που τρέχουν, αλλά τα παρέπεμψε σε επόμενο Δ.Σ.

Εμείς θεωρούμε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που θα επιφέρει και μείωση στην χρηματοδότηση, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στον οργανισμό και την κοινωνική πολιτική που ασκεί.

Εμείς θεωρούμε ότι το πρόγραμμα 100000 θέσεων είναι ένα κακό πρόγραμμα απασχόλησης (;) χωρίς δεσμεύσεις και εξασφαλίσεις που θέτει τον οργανισμό στο περιθώριο. Ποια είναι η θέση της ΔΑΚΕ στα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου