Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

 Επιτέλους! Επειτα από αρκετούς μήνες πραγματοποιήθηκε Δ.Σ της Ένωσης. Με τόσα θέματα να τρέχουν , έπρεπε να βγάλουμε ανακοίνωση για απραξία για να πραγματοποιηθεί.

Στο τραπέζι του διαλόγου (αν και εκτός ημερησίας από ότι διαπιστώσαμε, παρότι συζητήθηκε να τεθεί στην διάταξη), μπήκε και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπερ του ΟΑΕΔ. Υπήρχε η απορία ποια είναι η θέση της ΔΑΚΕ στο ζήτημα αυτό.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως.

Σταχυολογώντας μερικά από αυτά που ακούστηκαν: η περικοπή των εισφορών θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας,  έχει χρήματα ο ΟΑΕΔ να καλύψει το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό (να φάμε τα έτοιμα δηλαδή χωρίς να διευκρινίζεται από που θα εισέρχονται καινούριοι πόροι), ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα (δεν έχει γίνει τετελεσμένο δηλαδή, άποψη που αγνοεί και ποιο ρόλο έχουμε σαν μέλη του Δ.Σ) και ένα γενικό οικονομικής φύσεως κομφούζιο απόψεων.

Το θέμα παραπέμφθηκε για να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ

Άποψη συζητήθηκε και για το καινούριο πρόγραμμα των 100000 θέσεων που θα υλοποιηθεί χωρίς καμία εμπλοκή του οργανισμού από το Υπουργείο και τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό.

Μια ακόμα φορά η μπάλα στην εξέδρα, καθώς και για αυτό παραπέμφθηκε στο επόμενο Δ.Σ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την θέση της ΔΑΚΕ και δεν την ακούμε.

Ακούμε μόνο αρλούμπες περί κινδυνολογίας και ότι δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα οι νόμοι.

Πριν καιρό, ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ για την μείωση των εισφορών κατά 0,9%, τότε μας έλεγαν δεν θα κοπεί από ΟΑΕΔ αλλά ΕΟΠΠΥ ή θα μπει τέλος στην ΔΕΗ, κινδυνολογείτε. Η μείωση έγινε και έχουμε 189 εκ ευρώ έλλειμα στον προϋπολογισμό μέχρι τον προηγούμενο μήνα.

ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ για τον συνδικαλιστικό νόμο και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Μας έλεγαν που το γράφει, δεν έχει ψηφιστεί, να το δούμε. Τελικά και ψηφίστηκε και εφαρμόζεται.

ΜΙΛΑΜΕ για μείωση 3% των εισφορών υπερ του ΟΑΕΔ, ΤΩΡΑ. Δεν είναι τίποτα σίγουρο, να το δούμε (λες και χρειάζεται επιπλέον επιβεβαίωση). ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην βουλή.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ρόλος των μελών του Δ.Σ είναι να μην γίνουν οι εξαγγελίες κατά του Οργανισμού και των εργαζομένων τετελεσμένες. Δεν είμαστε αδαείς. Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ δια στόματος πρωθυπουργού ανακοινώθηκαν επίσημα. Όπως και παραδοχή του Διοικητή ότι η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές θα προέλθουν από τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ. Θα αγωνιζόμαστε για να μην γίνουν οι αντεργατικές εξαγγελίες πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου