Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Συμμετέχουμε ενωτικά στην 24ωρη Απεργία που εξήγγειλαν Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Εδώ και τρία χρόνια οι κυβερνήσεις πιστές στις επιταγές της Τρόικας, που εκφράζει το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο, στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους τεράστιου που χρωστά η χωρά μας και την παραμονή μας στην Ευρώπη και στο Ευρώ, εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Είναι βαρύ το τίμημα για ένα διφορούμενο αποτέλεσμα όπως λένε και οι ίδιοι οι δανειστές .

Φτάνει να γυρίσουμε το κεφάλι μας και να κοιτάξουμε τα 3 μαρτυρικά χρόνια που πέρασαν για να δούμε σε τι γκρεμό και τέλμα μας έριξαν. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υπό το φόβο της χρεοκοπίας και της δραχμής, είχαν σαν συνέπεια, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης, την περικοπή του εφάπαξ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα - θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας.

Οι δανειστές (ΔΝΤ και Τρόικα) εμμένουν στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχοντας ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, μέσα από την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Μέσα σ αυτόν τον παραλογισμό και με τρόπο κυνικό, εφαρμόσθηκαν πολιτικές που στοχοποιούσαν στην αρχή όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Τους οδήγησαν στην απόλυση αφού προηγουμένως την βάφτισαν "εφεδρεία" και "προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα".

Στη συνέχεια στο στόχαστρό τους, μπήκαν οι ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αμφίβολης συνταγματικότητας, τους έθεσαν σε διαθεσιμότητα και με το πρόσχημα της διαδικασίας αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών, Δομών του Κράτους και προσωπικού αποσκοπούν να επεκταθούν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αν και οι ίδιοι παραδέχονται (ΔΝΤ και Τρόικα) ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσανε ήταν λάθος, περικοπές σε μισθούς, δραματικές μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, την ιδία στιγμή καταληστεύουν και τα αποθεματικά των ταμείων μας, με το περιβόητο κούρεμα των ομολόγων ως μια ακόμα θυσία στο βωμό του χρέους που αντί να μειωθεί συνεχίζει να γιγαντώνεται.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
  • Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
  • Ασφάλιση και ασφάλεια δουλειάς, με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα..
  • Συνδικαλιστικά – πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου