Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Θέμα διαπραγμάτευσης» οι απολύσεις στο δημόσιο

«Η τρόικα επιμένει στο θέμα των απολύσεων των Δημοσίων υπαλλήλων. Η Κυβέρνηση δεν το επιθυμεί και σε κάθε περίπτωση είναι θέμα διαπραγμάτευσης» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι μετά το τέλος της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργείο Οικονομικών.
Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι  έως το τέλος του 2013 η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει στην τρόικα ολοκληρωμένο το σχέδιο κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε ότι  η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι δεν χρειάζονται απολύσεις, καθώς το πρόγραμμα κινητικότητας θα επιτύχει, ενώ ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του 2015 θα επιτευχθεί από τις συνταξιοδοτήσεις.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η διαθεσιμότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η υποχρέωση της ελληνικής πλευράς είναι να βρεθούν οι θέσεις μετακίνησης μέσα στο 2014 με περιγραφή ανάλογη των προσόντων των υπαλλήλων ώστε να αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητοι. Το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι να αποδείξει ότι είναι στην σωστή πορεία η μεταρρύθμιση και ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να γίνουν απολύσεις

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, καθώς στις 13 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 1.981 υπαλλήλων, ενώ παράλληλα 891 υπάλληλοι με πειθαρχικά παραπτώματα θα τεθούν αυτοδίκαια σε αργία.
 
Επίσης έτοιμη είναι η αξιολόγηση των δομών 12 υπουργείων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμα τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων(προαπαιτούμενο για δόση Μαρτίου). Ήδη 6 ειδικοί από ΕΕ και Task Force βρίσκονται στην Ελλάδα και συνεργάζονται με το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα. Παράλληλα, επεκτείνεται πιλοτικά η αξιολόγηση σε Οργανισμούς όπως ΕΟΦ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
 
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου