Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

600ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..............ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ;;;




Η κυβέρνηση αφού έβαλε στο στόχαστρο την Παιδεία και με άμεσες διαδικασίες απομάκρυνε από τις θέσεις τους καθηγητές και σχολικούς φύλακες , αφού προσπαθεί με κάθε μέσο να ιδιωτικοποιήσει την υγεία, στρέφεται προς την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση, παρά τις δεσμεύσεις  της, θα προχωρήσει στην απόλυση 600 υπαλλήλων από τους φορείς του Υπουργείου Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ θα δώσει στο βωμό της διαθεσιμότητας μεγάλο μέρος του δυναμικού του. Παρά την αύξηση της ανεργίας, παρά το εύρος των αρμοδιοτήτων του και παρά της εξαγγελίες για νέα προγράμματα και επαναλειτουργία των προγραμμάτων των καταργηθέντων  οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ, η ηγεσία του υπουργείου μας θεωρεί υπεράριθμους.
Ενώ μήνες τώρα η διοίκηση μας ετοιμάζει το οργανόγραμμα, το οποίο κανένας δεν έχει δει , και μας διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύουν οι υπάλληλοι, για άλλη μια φορά νιώθουμε ότι η συρρίκνωση και η υποβάθμιση του Οργανισμού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.
Για όσους αναρωτιούνται ποια θα είναι τα κριτήρια που θα επιλέξουν το προσωπικό που θα απομακρύνουν, εκτιμούμε ότι θα είναι εκείνα που θα δώσουν τον αριθμό που συμπληρώνει  τις απαιτούμενες απολύσεις. Δεν υπάρχουν κριτήρια, συνάδελφοι , και αυτό το έχουν αποδείξει όλοι οι ξαφνικοί θάνατοι που βιώσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια  ( ΟΕΚ , ΟΕΕ, Αγροτική τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΡΤ κ.τ.λ.).
Για όσους αναρωτιούνται αν θα μπουν στη διαθεσιμότητα, εκτιμούμε ότι αυτό είναι ζήτημα χρόνου. Σήμερα κιόλας, η τρόικα απαίτησε επιπλέον απολύσεις από τις προγραμματισμένες. Στην ουσία απαιτεί κατάργηση του κοινωνικού κράτους  και τη διατήρηση ενός μικρού δημόσιου  τομέα που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών.  Ιδιώτες, που θα εκμεταλλεύονται τον πολίτη και θα του πουλάνε πολύ ακριβά την υγεία, την παιδεία και θα  πληρώνουν πολύ φθηνά την εργασία του.
Θεωρούμε ότι τόσο η προσωπική όσο και η συλλογική ευθύνη καλεί καθέναν από μας να αντιδράσει απέναντι στη καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας. Ας μην πέσουμε στην παγίδα των καλοκαιρινών διακοπών (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να απολαύσουμε). Ας σταθούμε απέναντι τους ………….. ενωμένοι και δυνατοί να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.
Καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στη 48ωρη απεργία που προκήρυξαν οι φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας στην οποία συμμετέχει και ο ΟΑΕΔ.
Καλούμε την Ένωση υπαλλήλων Δυτ. Ελλάδας και Πελ/σου να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να οργανώσει τη δράση των υπαλλήλων.
Εντός της 48ωρης απεργίας, να κληθούν οι συνάδελφοι της Περιφέρειας μας σε έκτακτη γενική συνέλευση. 

Προτείνουμε  
- κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συμβολική κατάληψη των ΚΠΑ και συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά μέσα .
- συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία των φορέων του Υπουργείου εργασίας (Επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ, ΟΑΕ και λοιπά ταμεία) για κοινή δράση
- επικοινωνία των εκπροσώπων μας με το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, για την Οργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις όλων των συναδέλφων.
- Υλοποίηση των αποφάσεων της Ομοσπονδίας και συμμετοχή μας στις δράσεις της.
Καλούμε το προεδρείο της Ένωσης να αποσαφηνίσει τις επιλογές του, και να οργανώσει τον αγώνα μας, όπως οφείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου