Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα Τώρα: Μεγαλειώδης πορεία - Πάνω από 10.000 άτομα στο δρόμο - Ενταση στο κέντρο

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ




Νεότερη Ανάρτηση 12.50΄
Ενταση σημειώθηκε πριν λίγο, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έσπασαν ενεχυροδανειστήριο στην Κορίνθου, στο ύψος ανάμεσα σε Ερμού και Αγ. Νικολάου.
Στο ίδιο σημείο τα μέλη των αντιεξουσιαστών έσπασαν και ένα αυτοκίνητο τζιπ που ήταν παρκαρισμένο.







Νεότερη Ανάρτηση 12.30΄
Ενταση αυτή τη στιγμή μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αντιεξουσιαστές πετάνε φωτοβολίδες και πέτρες.
Πανικός προκλήθηκε προς στιγμής, όταν ένα άτομο από ένα αυτοκίνητο Φορντ Φόκους ασημί με ιταλικές πινακίδες έβγαλε όπλο και απείλησε να πυροβολήσει.
Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη από άτομα της ομάδας ΖΗΤΑ.

Νεότερη Ανάρτηση 12.15΄
Με μεγάλο παλμό και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, οι χιλιάδες διαδηλωτές έφυγαν από το μνημείο Τεμπονέρα και κατευθύνονται, ξανά μέσω της οδού Γούναρη, στο κέντρο της Πάτρας.


Νεότερη Ανάρτηση 12.06΄


Ενταση σημειώθηκε προς στιγμής, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστών.
Επίσης ένας κουκουλοφόρος προσπάθησε να σπάσει το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στην συμβολή των οδών Γούναρη και Αθ. Διάκου χτυπώνοντας το. Παρ' όλο που χτύπησε με ρόπαλο δεν κατάφερε να το καταστρέψει.
Χαρακτηριστικό του όγκου της πορείας είναι ότι ενώ η κεφαλή βρίσκεται στο μνημείο Τεμπονέρα, η "ουρά" βρίσκεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Γούναρη.

Νεότερη Ανάρτηση 11.53΄

Ξεκίνησε ξανά η πορεία, μετά την ολιγόλεπτη στάση και τα συνθήματα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το μνημείο του Τεμπονέρα.

Νεότερη Ανάρτηση 11.48΄
Εξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη, βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία των εργαζομένων.
Οι συγκεντρωμένοι έχουν σταματήσει έξω από τα κλειστά γραφεία της Χρυσής Αυγής και φωνάζουν "δολοφόνοι", με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου τα ξημερώματα στο Κερατσίνι.
Προς στιγμής δημιουργήθηκε ένταση όταν στα μισά της πορείας η αστυνομία έβαλε κάθετα την κλούβα στην Γούναρη, στο ύψος της Κανακάρη, προκειμένου να ανακόψει την πορεία. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των διαδηλωτών, η ΕΛΑΣ απομάκρυνε την πορεία.

 Νεότερη Ανάρτηση 11.35΄
Μεγαλειώδης είναι η πορεία των εργαζομένων που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 7.000 άτομα συμμετέχουν στην πορεία, ενώ χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων στην Πάτρα.

Νεότερη Ανάρτηση 11.22΄
Ξεκίνησε η πορεία των εργαζομένων από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.







Νεότερη Ανάρτηση 10.40΄




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας των εργαζομένων στο δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, η οποία παγματοποιείται στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει με τετράωρη στάση εργασίας η ΓΣΕΕ.

Πρώτη Ανάρτηση 07.01΄
Κορυφώνονται από σήμερα και για τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα οι αντιδράσεις των εργαζομένων  και της  περιοχής  απέναντι στην κυβερνητική πολιτική , μέσα και από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει με τετράωρη στάση εργασίας η ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, γιατροί, Καθηγητές, Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί από τον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης,  εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά ταμεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα , οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ καθώς  και οι Δικηγόροι,  σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, προχωρούν από σήμερα σε 48 απεργία  ενάντια στην κυβερνητική, πολιτική, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προχωρούν από τις 9.00 το πρωί σε στάση εργασίας έως και τις 12.00 το μεσημέρι.
Στην Πάτρα σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων και σήμερα, η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου στις 10.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.
 Αναλυτικότερα
Θα νεκρώσουν χωρίς γιατρούς για δύο ακόμα ημέρες οι δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ) στην περιοχή, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν για δυο ακόμα εικοσιτετράωρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις Νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ «που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας» όπως αναφέρουν.
Στον ΟΣΕ
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στην περιοχή, καθώς  για τέσσερις ώρες δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια του προαστιακού από Πάτρα προς Ρίον και αντίστροφα ενώ θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ καθώς και τα δρομολόγια του οδοντωτού. Τα δρομολόγια του  προαστιακού και του  ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι τα εξής:
Μεταξύ Αγ. Ανδρέα- Πάτρας- Ρίου- Αγ. Βασιλείου: 1309, 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308.
Μεταξύ Αεροδρομίου- Κιάτου- Αεροδρομίου: 4408, 4410, 4412, 4414, 4416, 4411, 4413, 4415, 4417, 4419. Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι από αεροδρόμιο προς Κιάτο στις 08:44 και από Κιάτο προς αεροδρόμιο στις 09:25.
Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου- Πάτρας και αντιστρόφως: Λ06, Λ08, Λ05.
Μεταξύ Διακοπτού- Καλαβρύτων- Διακοπτού: 1332, 1333. Η αμαξοστοιχία 1336 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων, με 24ωρη απεργία την Τετάρτη.
Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, με βασικό αίτημα να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Παράλληλα, σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι απεργίες στις οποίες βρίσκονται από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.
 ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 18 έως 19 Σεπτεμβρίου, καλεί τα μέλη του, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Σε ανακοίνωση, το ΔΣ του ΣΕΑ, καταγγέλλει «την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και μάλιστα με την έμφαση που δίνεται στο χτύπημα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός)», επαναλαμβάνει ότι «οι 250 ή 500 διαθεσιμότητες στο ΥΠΠΟΑ είναι μόνο η αρχή των απολύσεων που έρχονται» και τονίζει ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως έχει ανάγκη από προσωπικό στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την χώρα».

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου