Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς δυνατότητα ρύθμισης τα νοικοκυριά με δάνεια από τον ΟΕΚ

Στον «αέρα» μένουν 97.343 νοικοκυριά που έχουν λάβει δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, τα οποία θεωρούνται υπερήμερα, καθώς η Τρόικα θεωρεί ότι θα έχει δημοσιονομικό κόστος η δυνατότητα των δανειοληπτών να μπουν σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η Τρόικα έθεσε τριπλό βέτο, τόσο στα «κόκκινα» δάνεια του ΟΕΚ, όσο και στην αύξηση προσωρινής σύνταξης από το 80 στο 95% της οριστικής, αλλά και στη συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη.

Οι δανειστές έβγαλαν από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και τις τρεις ευνοϊκές διατάξεις, οι οποίες είχαν περιληφθεί στο αρχικό κείμενο, αλλά δεν πέρασαν από τον έλεγχο των δανειστών.

Έτσι, μετά το βέτο των δανειστών, ακυρώνεται και η ρύθμιση που έδινε το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ζητήσουν 10ετή παράταση του δανείου τους (από τα 15 στα 25 χρόνια), κάτι που θα σήμαινε ότι το κόστος εξυπηρέτησης ενός δανείου θα έπεφτε μέχρι και 70% και κατά μέσο όρο στο 50%. άμεσα κινδυνεύουν όσοι έχουν καθυστερήσει τις δόσεις τους πάνω από 180 ημέρες και πλέον περνούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου