Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες - Απεργία κόντρα στο μνημόνιο και τον …καιρό

5000 άτομα πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις 

Νεότερη Ανάρτηση 12.23’
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι πορείες του Εργατικου Κέντρου - ΑΔΕΔΥ και  η πορεία του ΠΑΜΕ

Νεότερη Ανάρτηση 12.02'
Αγρότες με γεωργικά μηχανήματα και οχήματα συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ η οποία ξεκίνησε από την Πλατεία Γεωργίου

Η πορεία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε πριν απο λίγο από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Στην πορεία παίρνουν μέρος πεερισσότεροι από 3.000 άτομα, τα οποία διαδηλώνουν ενάντια στην μηνημονιακή πολιτική, τις απολύσεις και την κοινωνική εξαθλίωση.



Με …εχθρό τον καιρό χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στη Δυτική Ελλάδα παίρνουν σήμερα μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σημεία αναφοράς της σημερινής κινητοποίησης οι πλατείες Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) και Γεωργίου στις 10.30 το πρωϊ  όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ αντίστοιχα.

Οι αγρότες της Αχαΐας θα στείλουν το δικό τους μήνυμα  παίρνοντας μέρος στη σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιώντας προσυγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Παπαφλέσσα και Ακτής Δυμαίων.
Οι αγρότες της Αχαΐας αποφάσισαν να πάρουν μέρος  και στις δυο συγκεντρώσεις καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως είναι πέρα από τις όποιες παραταξιακές αντιθέσεις.
Στη σημερινή απεργία παίρνουν μέρος και οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Λόγω της 24ωρης απεργίας δεν θα λειτουργήσει ο προαστιακός  τόσο στη γραμμή Πάτρας – Ρίον – Άγιος Βασίλειος όσο και Κιάτο Αεροδρόμιο ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας , την αιρετή περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία . Οι Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωϊ εώς τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

www.patrastimes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου