Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Με... άρωμα Αχαΐας η συζήτηση στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία - Προκλητικός ο Υφυπουργός Παιδείας σε απάντηση ερώτησης του Ν. Καραθανασόπουλου

Την... τιμητική τους είχαν τη Δευτέρα, στη Βουλή, δύο γνωστά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Πάτρας, τα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου και η "Ελληνική Αναγέννηση", τα οποία έχουν βρεθεί συχνά τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, εξαιτίας αποφάσεων των διοικήσεών τους.
Τη φορά αυτή ο λόγος που απασχόλησαν το Κοινοβούλιο ήταν η συζήτηση ερώτησης του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου για τα ιδιωτικά σχολεία.
Απαντώντας στην ερώτηση, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, έδωσε τη δική του ερμηνεία για το πώς το ανώτατο δικαστήριο, το ΣτΕ, κατέληξε στην απόφαση της αναστολής εφαρμογής της Εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία.
Εξάλλου, προβληματίζει ιδιαίτερα ο χαρακτηρισμός από τον κ. Κεδίκογλου ως "νεφελωδών" συγκεκριμένων καταγγελιών, που αφορούν τα δύο προαναφερθέντα εκπαιδευτήρια της Πάτρας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο κ. Κεδίκογλου, Υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα (!) σε θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, απέδειξε για μια ακόμη φορά στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλου για την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου πως κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα των σχολαρχών, χαρακτηρίζοντας ως "συντεχνία" τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και ως "νεφελώδεις" απολύτως στοιχειοθετημένες καταγγελίες για εργοδοτικές παρανομίες. Ο Υφυπουργός προκάλεσε τη νοημοσύνη μας, υποσχόμενος πως  αν "πάρουν μορφή" οι …νεφελώδεις καταγγελίες, τότε οι παραβάτες δεν θα εξαιρεθούν του νόμου».
Ολόκληρη η συζήτηση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Όπως γνωρίζετε, οι εκπαιδευτικοί και στα ιδιωτικά σχολεία, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζόμενων της χώρας, δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από μεριάς της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της εργοδοσίας. Πρόκειται για μια επίθεση που σφαγιάζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων, προκειμένου να διασωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Μεταξύ αυτών των ομίλων είναι και τα ιδιωτικά σχολαρχεία.
Η Κυβέρνηση, με το αντεργατικό νομικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφώσει, έχει δώσει τη δυνατότητα στους σχολάρχες-εργοδότες να επιβάλουν μειώσεις μισθών ως και 30%, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να  τελειώνουν με οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
Σε αυτόν ακριβώς το σκοπό κορωνίδα είναι και η συγκεκριμένη Εγκύκλιος. Με την εγκύκλιο αυτή εντάσσονται τα εργασιακά θέματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορίου από το Υπουργείο Παιδείας που ήταν μέχρι τώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να μην φέρει καμία ευθύνη για την εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθείται στα ιδιωτικά σχολεία. Δηλαδή, το τι θα διδάσκεται ο κάθε μαθητής και πώς θα διδάσκεται θα εξαρτάται από τον κάθε επιχειρηματία. Μετατρέπετε δηλαδή τα ιδιωτικά σχολαρχεία σε σχολεία «super-market».
Η εφαρμογή αυτής της Εγκυκλίου καταργεί ουσιαστικά το ν. 682/1977 για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ο οποίος θα έχει και σαν αποτέλεσμα ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς, την κατάργηση της αποζημίωσης και παράλληλα θα ανάψει το πράσινο φως για ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, με την περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων και την αδυναμία του όποιου ελέγχου υπήρχε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία μπορούσαν να εξετάσουν την καταχρηστικότητα ή όχι των καταγγελιών σύμβασης εκ μέρους των σχολαρχών.
Παρ’ ότι υπάρχει η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτή δεν εφαρμόζεται και συνεπώς δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία οι εργοδότες προβαίνουν ήδη σε απολύσεις και υλοποιείται με αυτόν τον τρόπο η βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη βίαιη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, με μαθητές ημιθανείς και με σκυμμένο το κεφάλι.
Σχετικά με αυτό το ζήτημα, το μόνο που χρειάζεται και στο οποίο πρέπει να απαντήσετε, κύριε Υπουργέ, είναι τα μέτρα τα οποία θα πάρετε για να αποσύρετε -όχι για να αναστείλετε- τη συγκεκριμένη κατάπτυστη Εγκύκλιο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Έχουμε ξανακάνει αυτήν τη συζήτηση στην Αίθουσα με άλλο συνάδελφό σας. Πραγματικά αυτή η ερώτηση αποτελεί μια κόπια, αν θέλετε, του Δελτίου Τύπου που είχε βγάλει η ΟΙΕΛΕ. Το λέω αυτό, γιατί καταλαβαίνω ότι και εμείς είμαστε στο Κοινοβούλιο για να μεταφέρουμε τις αντιδράσεις των διαφόρων σωματείων, οργανώσεων, συντεχνιών κτλ, αλλά είμαστε κοινοβουλευτικοί άνδρες και δεν είναι ανάγκη ακριβώς όπως μας λέει κάποιος φορέας κάτι, να ερχόμαστε να το μεταφέρουμε και να το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά. Το λέω επειδή είναι η δεύτερη φορά που απαντάμε την ερώτηση αυτή. Ενδεχομένως, να μην έχουμε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή από άλλο κόμμα στο μέλλον την ίδια ακριβώς ερώτηση.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Εξαρτάται από τις απαντήσεις που δίνετε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Καπερνάρο, παρακαλώ να σταματήσετε.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Είπα απλά «από άλλο κόμμα της Αντιπολίτευσης».
Έρχομαι τώρα στην ουσία. Ξεκινώντας από το τι έχει προηγηθεί μέχρι την Εγκύκλιο -γιατί σκόπιμα παραλείπουμε, όπως βλέπω, τα βήματα αυτά- μην ξεχνάμε ότι η Εγκύκλιος αυτή δεν ήταν παρά το επόμενο βήμα που χρειαζόταν να  γίνει, προκειμένου να ερμηνευθούν οι διατάξεις ενός νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και μιας πράξης που έχει υπογραφεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Άρα, βγήκε ο νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά βγήκε μια ΠΥΣ και η Εγκύκλιος ήρθε ακριβώς σαν συνέχεια αυτών.
Όπως γνωρίζετε, η ισχύς της Εγκυκλίου έχει ανασταλεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, έκρινε ότι ως προς τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων η Εγκύκλιος δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι την οριστική κρίση της υπόθεσης. Όπως ξέρετε -χωρίς να είμαι νομικός- συνήθως όταν έχουμε τέτοιου είδους διενέξεις το δικαστήριο κοιτάει ποιος βλάπτεται πιο πολύ από μια τέτοια διένεξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το Υπουργείο ήταν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Είναι λογικό να πλήττονται περισσότερο ή να κινδυνεύουν, αν θέλετε, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Άρα, είπε ότι «αναστέλλω την απόφαση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση».
Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν αυτή την εξέλιξη ως θρίαμβο της ΟΙΕΛΕ. Θα μου επιτρέψετε να είμαι πιο ψύχραιμος και απλώς να υπενθυμίσω ότι η απόφαση επί της αίτησης αναστολής σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλεί την τελική κρίση του δικαστηρίου για τη νομιμότητα της εν λόγω Εγκυκλίου.
Δεδομένου ότι το ζήτημα κρίνεται αυτή τη στιγμή από τη δικαιοσύνη, μην περιμένετε από εμένα να σχολιάσω και πολύ περισσότερο να προδικάσω αποφάσεις ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη έως την έκδοση της απόφασης. Δεν μπορώ, ωστόσο, παρά να αναρωτηθώ σε τι εξυπηρετεί η επαναφορά του θέματος της εγκυκλίου, αυτήν την φορά από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προσωπικά θα περιοριστώ να υπενθυμίσω ότι η έκδοση της εγκυκλίου έγινε κατ’ εφαρμογή του ν. 4046/2012 και της υπ’ αριθμόν 628/2-2012 πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση ας αφήσουμε το δικαστήριο να κρίνει ανεπηρέαστο.
Για τα υπόλοιπα θα μιλήσω στη δευτερολογία μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Ορίστε, κύριε συνάδελφε, έχετε το λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έλεγα ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να πάρει τώρα την πολιτική απόφαση, γιατί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ιδιωτικά σχολαρχεία είναι τραγική για τους εργαζόμενους. Δουλεύουν κάτω από καθεστώς γαλέρας, κάτω από συνθήκες σύγχρονου μεσαίωνα, χωρίς εργασιακά, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι σχολάρχες μπορούν να τους κάνουν ό,τι θέλουν. Μάλιστα οι σχολάρχες, μια που κόπτεσθε, κύριε Υπουργέ, για τις αποφάσεις των δικαστηρίων, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων αυτές τις αποφάσεις.
Μπορείτε να μας απαντήσετε, για παράδειγμα, για το καθεστώς που ισχύει για τα δύο σχολαρχεία της Πάτρας, για την «Αναγέννηση» και του «Σωτηρχόπουλου»; Βρήκαν τώρα νέα φόρμουλα και παραχωρούν τις άδειες σε νέο ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να λύονται οι συμβάσεις, ενώ τις μεταβιβάζουν σε συγγενικά τους πρόσωπα. Και ενώ υπάρχει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας που υποχρεώνει τους σχολάρχες αυτούς να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους, δεν γίνεται καμία υλοποίηση.
Τι μέτρα παίρνει σ’ αυτήν την κατεύθυνση η Κυβέρνηση; Πώς χαρακτηρίζει την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο στα φροντιστήρια με τους φροντιστηριούχους για 352 ευρώ μικτά τον μήνα; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για πλήρες εκπαιδευτικό ωράριο 18 ωρών την εβδομάδα; Θα αμείβονται 253 ευρώ το μήνα κάποιοι οι οποίοι δουλεύουν με πλήρες ωράριο σε φροντιστήριο. Κι αν τα παίρνουν και αυτά. Αυτό έχει να κάνει με την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή με τα δικαιώματα των σχολαρχών, τα οποία εσείς κάνετε κάθε τι για να υπηρετείτε, ώστε να μπορούν να υποβαθμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, το επίπεδο των ίδιων των εκπαιδευτών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε σούπερ μάρκετ και βγάζοντας ημιμαθείς μαθητές εύκολους και χειραγωγήσιμους για τις ανάγκες του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, φθηνό εργατικό δυναμικό, μετατρέποντας σε γκέτο τα σχολαρχεία;
Άρα, λοιπόν, σταματήστε, κύριε Υπουργέ, να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Πάρτε απόφαση. Εδώ έχετε δώσει γη και ύδωρ. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι περιγράφει ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο. Τι λέει αυτός ο νόμος; Δίνετε γη και ύδωρ στα μεγάλα σχολεία, για να συγκεντρωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση αυτή. Όποιοι περιορισμοί και προϋποθέσεις κι αν υπήρχαν, τις έχετε αναιρέσει. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο σχολείο, έχει δεν έχει τις προϋποθέσεις. Μετατρέπετε τα ίδια τα σχολεία ακόμη και σε φροντιστήρια ταυτόχρονα.
Αυτήν την πολιτική εφαρμόζετε με πιστότητα. Την υλοποιείτε εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτικών σχολαρχείων, το πώς ακριβώς οι επιχειρήσεις τους θα μεγαλουργήσουν σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, σε βάρος του δικαιώματος της νέας γενιάς να μπορεί να έχει μία μόρφωση αντάξια των σημερινών αναγκών και του επιπέδου ζωής το οποίο πρέπει να έχει. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχετε διαμορφώσει αυτό το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολαρχεία.
Από αυτήν την άποψη εμείς σας το λέμε καθαρά. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Πάρτε τώρα την πολιτική  πρωτοβουλία. Αποσύρτε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο. Ξαναφέρτε πάλι το παλιό καθεστώς το οποίο ίσχυε, ότι τα ιδιωτικά σχολαρχεία πρέπει να εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι ως επιχείρηση από το Υπουργείο Εμπορίου και ως εργαζόμενοι από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο σας θέτουμε ως ΚΚΕ και θα επανερχόμαστε όσον καιρό υπάρχουν τα συγκεκριμένα γεγονότα, κύριε Υπουργέ, ανεξάρτητα από τις απαντήσεις τις οποίες εσείς δίνετε, γιατί είναι απαντήσεις που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο. 
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλω να ξεκινήσω με κάτι που το ακούμε συχνά: Αυτή η μομφή, αυτή η κατηγορία, αν θέλετε, ότι το Υπουργείο Παιδείας στη συγκεκριμένη περίπτωση –ενδεχομένως για άλλες περιπτώσεις τα άλλα Υπουργεία- είναι στρατευμένο για να υπηρετεί κάποια συμφέροντα, σχολαρχών, του Α, του Β, του Γ, νομίζω πως πρέπει να σταματήσει. Αυτό για μία Κυβέρνηση του τόπου είναι -το λιγότερο που έχω να πω- υποτιμητικό. Εμείς είμαστε εδώ ακριβώς για να υπηρετήσουμε πάνω απ’ όλα τον Έλληνα μαθητή.
Είπατε κάποια πράγματα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων που περνούν στο Υπουργείο Εργασίας. Πράγματι, ουσιαστικά, αίρουμε τη διάκριση προστασίας και εναρμονίζουμε με τα δεδομένα των άλλων ιδιωτικών υπαλλήλων, που, όπως ξέρετε, ήταν και αυτοί στο Υπουργείο Εργασίας.
Είπατε, όμως, στην ερώτησή σας κάποια πράγματα τα οποία είναι ανακρίβειες και τα οποία θα επιχειρήσω να τα αντικρούσω. Πρώτη ανακρίβεια είναι ότι αναφέρατε πως το κράτος δεν έχει καμία ευθύνη και δικαιοδοσία για την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται στα ιδιωτικά σχολεία, επειδή η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων εντάσσεται στο Υπουργείο Εμπορίου.
Αυτό είναι απόλυτη ανακρίβεια καθώς: Ποιος ελέγχει τους διορισμούς των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση; Το Υπουργείο Παιδείας. Ποιος ελέγχει το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων; Το Υπουργείο Παιδείας. Ποιος ελέγχει τα εκπαιδευτικά θέματα του σχολείου; Το Υπουργείο Παιδείας. Ποιος ελέγχει την ορθή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων; Το Υπουργείο Παιδείας. Ποιος επικυρώνει τους τίτλους σπουδών; Το Υπουργείο Παιδείας.
Αυτά δεν είναι σημαντικά για εσάς; Σας απασχολεί μόνο το εργασιακό καθεστώς, αλλά δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρει η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η οποία παραμένει ακριβώς υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με εργαζόμενους των 200 ευρώ θα έχουμε ποιότητα εκπαίδευσης;
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεύτερη ανακρίβεια: Λέτε ακόμα ότι επιτρέψαμε σε σχολάρχες εργοδότες να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για ποιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας μιλάτε; Έχετε κάποια να μας φέρετε να τη δούμε και εμείς ή μήπως ήταν ο ν. 682/1977 που όριζε τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και αντικαθιστά την συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε; Θα πρέπει κάποια στιγμή να έχουμε και επίγνωση και ευθύνη των όσων λέμε εδώ μέσα.
Τρίτη ανακρίβεια: Είπατε για μειώσεις μισθών έως 30%. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών ακολουθούν πιστά τους μισθούς των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων δεν έγιναν περικοπές τέτοιες, άρα ούτε και στους ιδιωτικούς. Όλοι έχουμε δικαίωμα να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά τουλάχιστον από αυτήν τη θέση να έχουμε μια ευθύνη των όσων εκστομίζουμε, γιατί τα ακούνε και προς τα έξω.
Όσο για τις νεφελώδεις καταγγελίες ότι οι εργοδότες προβαίνουν ήδη σε απολύσεις εκπαιδευτικών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν αυτές λάβουν συγκεκριμένη μορφή. Φέρτε μας συγκεκριμένα παραδείγματα που να μας λέτε ότι στο τάδε σχολείο οι τάδε απολύθηκαν. Σας καλώ, λοιπόν, να μου προσκομίσετε συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση σας για παράνομες απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας αναφέραμε δύο συγκεκριμένα σχολεία, αυτά της «Αναγέννησης» και «Σωτηρχόπουλου» στην Πάτρα.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Να είστε σίγουροι ότι, αν οι νεφελώδεις καταγγελίες λάβουν συγκεκριμένη μορφή, κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί του νόμου.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Και εμείς ευχαριστούμε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι δυνατόν; Σας αναφέραμε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Καραθανασόπουλε, σας παρακαλώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει!

www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου