Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"



Την Τετάρτη 20/3 κατατίθεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο που αφορά αφορά ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.
Στις διατάξεις που αφορούν τον ΟΑΕΔ, ενώ περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες του οργανισμού και “ρυθμίζονται” οι εκκρεμότητες με τον ΟΕΚ-ΟΕΕ, το συμπέρασμα είναι ότι η άσκηση της όποιας κοινωνικής πολιτικής θα γίνεται μέσω μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων. Δεν δίνεται έτσι, με βεβαιότητα, η δυνατότητα για άμεση δημιουργία καινούριων παροχών (αντικειμένων) από τον οργανισμό , ελλείψει και ταμειακών διαθεσίμων να τα υποστηρίξει.
Εκεί όμως που γίνεται ευθεία και ξεκάθαρη επίθεση στους εργαζόμενους, είναι στα άρθρα για την «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» , που αποτελούν συμπλήρωμα στους ήδη αυστηρούς μνημονιακούς νόμους 4157/12 και 4093/12 για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Με πρωτοφανές και αντισυνταγματικό σκεπτικό (όπως εξηγεί και στην γνωμοδότησή του ο δικαστής του Αρείου Πάγου , που ζητήθηκε από τις ομοσπονδίες των εργαζομένων του υπουργείου εργασίας), ποινικοποιείται η εργασία.
Η ποινή δεν πηγάζει από παράνομη ενέργεια μόνο, αλλά και από αμέλεια (αρθ.9 παρ 1...στην περίπτωση που η ανωτέρω πράξη τελείται από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι 3 μήνες!!!!!!).
Αξιοπερίεργο είναι ότι δεν ορίζεται και ποιά είναι ακριβώς η παράνομη πράξη (αρθ.9 παρ 1 ...προβαίνει σε παράνομη πράξη ή παράλειψη από την οποία δύναται να προκληθεί βλάβη στο ασφαλιστικό σύστημα και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων...) και αυτή η αοριστία ενδέχεται να καταλήγει σε κάθε είδους συμπέρασμα!!!
Επίσης δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν αποδείξεις αλλά ενδείξεις (Αρθ10  παρ6 ..για την επιβολή των διοικητικών ποινών..θα πρέπει από την ένορκη διοικητική εξέταση...να προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής!!!!!)
Όποιος εργάζεται λοιπόν, κινδυνεύει.
Το όξυμωρο είναι ότι η αναφορά γίνεται για καθημερινές διοικητικές πράξεις.
Το ερώτημα είναι για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά;
Για δύο λόγους:
1.Την δημιουργία δεξαμενής υποτιθέμενων επίορκων υπαλλήλων προς απόλυση
2.Η τρομοκράτηση των εργαζομένων για να καταστούν πειθήνια όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Τα άρθρα αυτά στοχεύουν τους εργαζόμενους στο υπουργείο εργασίας και εμάς του ΟΑΕΔ.Αφορούν την εργασιακή καθημερινότητα μας.
Την εβδομάδα αυτή έχει παρθεί απόφαση για σειρά δράσεων-κινητοποιήσεων.
Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις.
Συμμετέχουμε όλοι στην 3ωρη Στάση εργασίας, την Τετάρτη 20/3/13 από 12 μέχρι λήξη του ωραρίου.
Συμμετέχουμε όλοι  στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 21/3/13 και στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, ώρα 8.30 π.μ).
Το μήνυμα πρέπει να φτάσει ξεκάθαρο στην πολιτική ηγεσία.
Οι επαίσχυντες διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν τώρα.
Στην περιφέρεια μας, θα γίνει προσπάθεια από το Δ.Σ να υπάρξει λεωφορείο για να μετακινηθούν οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Πέμπτης συνάδελφοι, από και προς την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου