Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απεργία 21.3



Η απόσυρση των επίμαχων άρθρων  αποτελεί  μια ξεκάθαρη νίκη των εργαζομένων. Η νίκη αυτή δεν ήρθε από μόνη της, αλλά οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απόφαση για επιτέλους συντονισμό ΟΛΩΝ των ομοσπονδιών των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας. Πρώτη φορά αποφασίστηκε κοινή δράση με άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ο συντονισμός αυτός αποτελούσε ζητούμενο πολλών χρόνων και τώρα πια αποτελεί  παρακαταθήκη που θα χρειαστεί για τους μελλοντικούς αγώνες.
Οι ομοσπονδίες παραμένουν σε επαγρύπνηση μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφασισμένες δράσεις, παρά το όργιο φημών περί αναστολής των κινητοποιήσεων, έδωσε τον τόνο της αντίστασης και η κυβέρνηση δεν μπορούσε παρά να αποσύρει τα κατάπτυστα αντισυνταγματικά άρθρα.
Η ¨Ενωση συμμετείχε στις αποφασισμένες από την Ο.Υ.ΟΑΕΔ δράσεις.Ήμασταν ο μόνος σύλλογος από τη περιφέρεια που ανέβηκε με λεωφορείο στην Αθήνα και ενίσχυσε την συγκέντρωση στο υπουργείο και την πορεία προς την βουλή.
Εδώ θα ασκήσουμε τις αντιρρήσεις μας ,καλόπιστα,  για την οργάνωση από τον σύλλογο της δράσης αυτής. Πάντως, η για πρώτη φορά πραγματοποίηση μιας τέτοιας κίνησης ,  δημιουργεί ένα πολύ σπουδαίο πρώτο βήμα ώστε την επόμενη φορά να γίνουν όλα καλύτερα.
Όταν το συνδικαλιστικό κίνημα ΘΕΛΕΙ, μπορεί να καταφέρει τα ΠΑΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου