Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ομιλία Ευαγγέλου Μοσχολούρη –Μέλους πρωτοβουλίας
      Την 02 Μαρτίου 2015 στο ΚΠΑ -2 Αγρινίου
Χαίρετε.
Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, μετά από πρόσκληση μου.
‘Όπως γνωρίζετε στις 13/03/2015 ημέρα Παρασκευή 11 π.μ. έχουμε γενική συνέλευση στο χώρο της περιφερειακής. Την 28/03/2015 Σάββατο έχουμε εκλογές στον ίδιο χώρο. Στις εκλογές αυτές θα είμαι υποψήφιος με την πρωτοβουλία.
Κατά αρχάς.
1.Θεωρώ ότι θα πρέπει να συμμετέχουμε ή δυνατόν όλοι. Γιατί είναι δικαίωμα μας. Έτσι απλά.
2.Ζητώ την ψήφο σας και όχι μόνο , αλλά και την στήριξη σας.
3.Κατανοώ τις δυσκολίες που πιθανόν να υπάρχουν.
4.Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με ακούσετε, είτε με ψηφίσετε είτε όχι.

Ας δούμε τις δυσκολίες.
·         Δεν θέλουμε , για οποιοδήποτε λόγο να πούμε φανερά τι επιλέγουμε. Ίσως από φόβο , ίσως για να τα έχουμε με όλους καλά, ίσως δεν μας αρέσουν οι συγκρούσεις, ίσως γιατί κάποιοι δεν θέλουν να με στενοχωρήσουν , ίσως για κάτι άλλο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν με βρίσκει σύμφωνο, προτιμώ σαφή και ακριβή θέση , αλλά δεν πειράζει.
·         Ούτε θέλω , ούτε μου επιτρέπει η ψυχοσύνθεση μου και γενικά η στάση ζωής μου να ζητήσω να μου δώσετε το λόγο σας ή να πιέσω ή να εκβιάσω την ψήφο σας. Στην συμπεριφορά μου και στους στόχους μου βάζω πάντα όρια και τα τηρώ. Δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω ή να κερδίσω κάτι με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο. Ο καθένας μας ,λοιπόν, είναι αυτονόητο, πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει χωρίς δεσμεύσεις ,χωρίς πιέσεις αλλά με σκέψη. Τί ακριβώς θέλει. Σας υπενθυμίζω ότι στο παραβάν είμαστε μόνοι μας. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.
·         Τι θα κάνω αν εκλεγώ. Θα υπερασπίσω τον κάθε Υπάλληλο ανεξάρτητα από χρώμα, κόμμα, ομάδα , θρησκεία, από οτιδήποτε, στην βάση μόνο της δικαιοσύνης ,της ισονομίας και του σεβασμού. Θα σταθώ, αν χρειαστεί απέναντι, σε κάθε τι που θα δοκιμάσει  ή θα προσπαθήσει να μας προσβάλλει. Προσωπικές όμως χάρες και επιλογές που συγχρόνως θίγουν άλλους από μένα δεν υπάρχουν.
·         Με ξέρετε και θα είμαστε χρόνια μαζί. Δίπλα, δίπλα , με ίδιες ανησυχίες , ίδιους φόβους , ίσως και επιδιώξεις, πιθανώς και όνειρα. Εδώ τονίζω ότι ο καθένας μας θα κάνει τη  επιλογή του και έπειτα θα πορευτεί με αυτήν, λέω απλά και ξεκάθαρα το εξής:  Ότι ψηφίσετε θα έχετε. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ομάδα έχει τους εκπροσώπους που της αξίζουν και που δικαιούται να έχει. Η τύχη , οι συνθήκες κλπ παίζουν ασφαλώς ρόλο αλλά την μοίρα μας την φτιάχνουμε εμείς όλοι μαζί σαν ομάδα και ο καθένας μόνος του.
·         Σαν παράταξη πρωτοβουλία επιδιώκουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Ότι εξυπηρετεί τον συνάδελφο και δεν έχει κανένα κόστος για τους υπόλοιπους σαφώς και θα γίνετε. Πελατειακές όμως σχέσεις ,μικρές και μεγάλες χάρες, αδιαφανείς διαδικασίες , και νοοτροπίες που έχουν βυθίσει την κοινωνία μας ,μακριά από μας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος και όλοι στην πρωτοβουλία επίσης, ότι απαιτείται διαχωρισμός αρμοδιοτήτων. Δηλ . ο συνδικαλιστής είναι συνδικαλιστής και το στέλεχος της Υπηρεσίας στέλεχος. Χωριστοί και ξεκάθαροι ρόλοι.
·         Να γνωρίζετε ότι εφόσον αποφάσισα να εκτεθώ ,ευελπιστώ και θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο θα εκλεγώ αλλά θα κερδίσουμε και τις εκλογές. Το προεδρείο θα αλλάξει χέρια. Όμως και αν ακόμα δεν εκλεγώ, στο προεδρείο εννοώ, πράγμα μάλλον απίθανο, δεν θα πεθάνω κιόλας. Ασφαλώς και μάχομαι για να εκλεγώ. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Θα συνεχίσω να υπάρχω με ή και χωρίς αυτό. Εξάλλου η ζωή πάντα βρίσκει δρόμους και προχωράει. Ότι χρειάζεται το κρατάει και ότι δεν χρειάζεται το προσπερνάει. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η καλύτερη επιλογή σας είναι η πρωτοβουλία.


Ενημέρωση:
Από Δευτέρα 09/03/2015 μέλη της πρωτοβουλίας ξεκινούν περιοδείες σε Υπηρεσίες της περιοχής του συλλόγου μας. Πρώτη περιοδεία στην Αιτ/νια. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για τις επόμενες κινήσεις μας. Επίσης θα παρουσιάζονται οι ομιλίες των μελών μας. Στην πρωτοβουλία έχουμε, όλοι μαζί καταλήξει στο κείμενο των απόψεων μας και απλά απομένει το διαδικαστικό ζήτημα της καταγραφής και της δημοσιοποίησης του.
Εύχομαι καλό αγώνα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου