Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ενόψει της γενικής συνέλευσης 13.03.2015 και των εκλογών της 28.03.2015 ξεκίνησαν οι επισκέψεις –ενημερώσεις μελών της ένωσης μας και συναδέλφων που υπηρετούν σε Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Με βάση το πρόγραμμα ,λοιπόν, σήμερα Δευτέρα 09.03.2015 μέλη της πρωτοβουλίας επισκέφθηκαν Υπηρεσίες του Ν. Αιτ/νιας. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το ΚΠΑ- 2 Ναυπάκτου, το ΚΠΑ-2 Μεσολογγίου, ΕΠΑΣ Μεσολογγίου & ΒΝΣ Μεσολογγίου . Επισκέφτηκαν ακόμα το ΒΝΣ Αγρινίου και το ΚΠΑ -2 Αγρινίου.
Κατά την περιοδεία τέθηκαν επί τάπητος διάφορα επιμέρους καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους , επίσης συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις.
Γιατί η πρωτοβουλία φέρνει ένα άλλο τρόπο αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων. Πιστεύει στην συλλογικότητα ποντάρει στο όλοι μαζί, πατάει στο εμείς και όχι στο εγώ. Επιδιώκει  την συζήτηση και κυρίως την συμμετοχή των συναδέλφων στην διαμόρφωση και στην λήψη των αποφάσεων. Μεταβάλλει  το εργασιακό περιβάλλον προς το καλύτερο, αγωνίζεται να διασφαλίσει το μέλλον του Οργανισμού, διεκδικεί και οδηγεί την πορεία των πραγμάτων.
      Η πρωτοβουλία φέρνει το διαφορετικό, για το λόγο αυτό άλλωστε γεννήθηκε. Αξιοκρατία, διαφάνεια, κανόνες, συμμετοχή είναι μερικές μόνο από τις απόψεις μας. Το βασικό δεν είναι ότι τα λέμε και άλλοι τα έχουν πεί. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εμείς τα πιστεύουμε κιόλας και  τα κάνουμε πράξη.
       Η υποδοχή ήταν θερμή. Ένας άλλος αέρας φυσάει στον ΟΑΕΔ. Τα πράγματα αλλάζουν . Η αισιοδοξία επανέρχεται ,ο φόβος της κατ’ επίφαση αξιολόγησης με σκοπό την απόλυση ανήκει στο παρελθόν, η πρωτοβουλία ήταν από τους πρωτοστάτες στην ανατροπή αυτού του νόμου. Μια άλλη ανατροπή –αυτή του ΔΣ του συλλόγου μας- θα τελεστεί οσονούπω. Ήδη και νέα άφθαρτα πρόσωπα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας.

                                                                           Καλό αγώνα.

1 σχόλιο:

  1. Πάμε γερά να αλλάξουν επιτέλους οι συσχετισμοί στο ΔΣ, μπας και κινηθεί κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή