Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση για την ετήσια Γ.Σ του Συλλόγου



Ίσως οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική κατάσταση του τόπου και στην διοίκηση του οργανισμού, βοήθησαν ώστε η φετινή ετήσια γενική συνέλευση να μην θυμίζει  σε τίποτα την αντίστοιχη περσινή . Καθώς έλειπαν ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας και η αυλή των χειροκροτητών, με αποτέλεσμα να μπορούν να ακουστούν οι απόψεις όλων και όχι μόνο των ‘’ημετέρων’’, χωρίς εντάσεις.
     Ο πρόεδρος του συλλόγου , συνεπικουρούμενος από τον γραμματέα, παρουσίασαν σαν έργο της ένωσης, την επιδιόρθωση των κτιρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, το forum εργασίας, την κατάρτιση των εργαζομένων και πλήθος άλλων αποφάσεων της διοίκησης, συγχέοντας τις ιδιότητες του κορυφαίου εκπροσώπου της εργοδοσίας στην περιφέρεια με αυτήν του κορυφαίου εκπροσώπου των εργαζομένων.
    Επιβεβαιώνοντας έτσι για τα όσα φωνάζαμε εδώ και δύο χρόνια για ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο θέσεις.
     Το σύνολο των ομιλητών , εκτός του προέδρου και του γραμματέα του συλλόγου, είχε τις ίδιες διαπιστώσεις να κάνει.
     Κατά σειρά μίλησαν και  μερικοί από τους υποψηφίους μας στις επερχόμενες εκλογές: Τηλιγάδας Κωνσταντίνος, Σιταρά Αναστασία, Μοσχολούρης Ευάγγελος, Λύσσαρη Ευαγγελία και Παπάκου Κωνσταντίνα.
     Οι διαπιστώσεις ήταν κοινές:

σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργεί η κατοχή θέσεων εκπρόσωπησης εργοδοσίας και εργαζομένων, που οδήγησε στην παραλυσία του Συλλόγου .
απουσία του Συλλόγου από κάθε μορφή συλλογικής δράσης και η χάραξη της πορείας του μέσα από το πρίσμα της προσωπικής φιλοδοξίας του προέδρου.
-Οι διαφορετικές συνδικαλιστικές πρακτικές μεταξύ των δύο παρατάξεων (Πρωτοβουλία-ΔΑΚΕ).
εύνοια που δείχνεται σε ορισμένους συναδέλφους σε σχέση με τους υπολοίπους και η αδικία που αυτή δημιουργεί.
 -Η ανάγκη για ριζική αλλαγή νοοτροπιών και επιλογής εκπροσώπων.
    Η φετινή συνέλευση ίσως αποτελεί των προάγγελο αλλαγής που θα συντελεστεί στις επερχόμενες εκλογές για το σύλλογο.
Είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε ριζικά νοοτροπίες και συμπεριφορές που διαμόρφωσαν την νοσηρή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η κατάλληλη ευκαιρία είναι τώρα με αφορμή τις εκλογές για τον σύλλογο. Πρέπει να τολμήσουμε, γιατί αν συντελεστεί αυτή η αλλαγή, ποτέ δεν θα ξαναγυρίσουμε στα αίσχη του παρελθόντος.





2 σχόλια:

  1. Πραγματικά θα δοθεί ένας αγώνας στήθος με στήθος . Παρά τους επιστρατευμένους χειροκρτητές ,η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων παραμένει βουβή.Κατανοητό αν λάβουμε υπόψη το παρελθόν. Ενας προσεκτικός παρατηρητής όμως βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η πρωτοβουλία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά θα δοθεί ένας αγώνας στήθος με στήθος . Παρά τους επιστρατευμένους χειροκρτητές ,η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων παραμένει βουβή.Κατανοητό αν λάβουμε υπόψη το παρελθόν. Ενας προσεκτικός παρατηρητής όμως βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η πρωτοβουλία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή