Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Δυτικής Ελλάδας
και Πελοποννήσου

Η παράταξη μας οργανώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια από τη βάση της περιφέρειας μας. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η οργάνωση συνδικαλιστικής δράσης μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα, στοχευμένη στις αρχές της συλλογικότητας, στην διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων , στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού, στον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση των παροχών για την ανεργία και στην προώθηση της απασχόλησης.
Τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή βαρβαρότητα τόσο από τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από την εφαρμογή αυτών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΟΑΕΔ εφαρμόστηκαν «μεταρρυθμίσεις» που είχαν σαν αποτέλεσμα:
·        Μείωση του εργατικού του Οργανισμού καθώς μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων μπήκε σε διαθεσιμότητα και ενάμιση χρόνο τώρα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας.
·        Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι στερήθηκαν μεγάλο μέρος του εφάπαξ , βρίσκονται σε μεγάλη αναμονή για τη λήψη της σύνταξης τους ενώ το πλήγμα στο ταμείο αλληλοβοήθειας από το κούρεμα των ομολόγων , τους στέρησε το σημαντικό βοήθημα που τους στήριζε μέχρι να λάβουν χρήματα από τη σύνταξη τους.
·        Δραματική μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία συναδέλφων από την επιβολή φόρων , την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου, την κατάργηση των εξόδων κίνησης , από τη μείωση των υπερωριών και τη μείωση του ποσού των ελέγχων.
·        Παράλληλα η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας (1.500.000 άνεργοι) αύξησε τον όγκο δουλειάς και ανάγκασε όλους εμάς να εργαζόμαστε σε εντατικούς ρυθμούς που ξεπερνούν τις δυνάμεις μας.Η λειτουργία των υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των πολιτών επαφίεται πλέον μόνο στο φιλότιμο και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υπαλλήλων. Αυτό μέρα με τη μέρα οδηγεί σε επαγγελματική εξουθένωση και αδυναμία ανταπόκρισης στο ρόλο μας.
·        Πλήθος προβλημάτων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα που υπολειτουργούν σε περιόδους αιχμής και άλλα που σκοπίμως δεν εντάσσονται σε πλήρη λειτουργία.
·        Περικοπή ή αναπροσαρμογή των παροχών του Οργανισμού προς τους πολίτες (μείωση του επιδόματος τακτικής ανεργίας, απαράδεκτοι όροι στην χορήγηση του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων , σταδιακή μείωση μέχρι κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος).
·        Προγράμματα απασχόλησης που δεν εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα της εργασίας.
·        Εικονική καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από προγράμματα voucher που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανέργων αλλά ούτε και των επιχειρήσεων. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ιδιώτες μεσάζοντες που καρπώνονται υψηλά ποσά για τις αμφιβόλου ποιότητας παροχές που προσφέρουν.
·        Εργασιακή αβεβαιότητα με παράλληλη επίθεση εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων.
·        Εργασιακός εκβιασμός υπό την απειλή της στημένης αξιολόγησης που με πάθος προσπάθησε να επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η παραπάνω κατάσταση δημιούργησε εξαθλιωμένους υπαλλήλους που λειτουργούν ως κυματοθραύστες της οργής των επίσης εξαθλιωμένων πολιτών.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
αγωνίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετέχοντας σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ø Ειδικότερα οργάνωσε τις δράσεις δημοσιοποίησης στην περιφέρεια μας για την μεγάλη κλαδική απεργία τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2013 ενάντια στην διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας.
Ø Συμμετείχε σε πορείες και συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ.
Ø Ενημέρωνε μέσω του μπλόγκ όλους τους συναδέλφους για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εργασία μας.
Ø Αγωνίστηκε ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση.

Συνάδελφοι, το προηγούμενο διάστημα η χώρα άλλαξε πολιτική σελίδα. Σε αυτή την αλλαγή οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την ανάσχεση της τραγωδίας που βιώνουν. Εμείς με βαθειά πολιτική άποψη, αλλά μακριά από κομματικές σκοπιμότητες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο για όλους τους συναδέλφους.
Στόχοι μας είναι:
ü Η ανάκτηση της αξιοπρέπειας που καταρρακώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κατηγορίες των κυβερνήσεων ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους.
ü Η σταδιακή ενίσχυση του εισοδήματος μας ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
ü Η επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
ü Η αξιολόγησή μας με αξιοκρατία και διαφάνεια.
ü Η ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό.
ü Ένας ισχυρός , δημόσιος και κοινωνικά δίκαιος ΟΑΕΔ που θα στηρίζει τον άνεργο και θα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πραγματική καταπολέμηση της ανεργίας.




Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεργασία
Να οργανώσουμε ένα σύλλογο που:
1. διεκδικεί με αλληλεγγύη
2.Κοινωνική ευθύνη
3.συλλογική δράση
Έναν σύλλογο για όλους και για τον καθένα χωριστά
 χωρίς:
διακρίσεις – μικροεκβιασμούς-μικροεξυπηρετήσεις
αλλά:
στη βάση του αλληλοσεβασμού και της δικαιοσύνης.


……… Ας το τολμήσουμε………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου