Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετείχε και στην 5ωρη στάση εργασίας  της 17ης Απριλίου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οργάνωσαν τα νομαρχιακά τμήματα της, με κύριο αίτημα τη διασφάλιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας,  υποστηρίζοντας  ότι οι αγώνες δεν συνδέονται με συντεχνιακά αιτήματα , αλλά με την επιβαλλόμενη ανάγκη να προστατεύσουν οι πολίτες  τα δικαιώματα τους .
Για ακόμα όμως μία φορά, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, «ορισμένοι» να προσπαθούν με έμμεσους και πλαγίους τρόπους να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες, από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία ,δράσεις.
Τόσο πριν , όσο και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κάποιοι αφήνουν φήμες να διαχέονται ότι  το πρωτοβάθμιο σωματείο δεν συμμετέχει σε αυτές, με απόφαση του Δ.Σ της. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν σύγχυση στα μέλη, για τη νομιμοποίηση της συμμετοχής τους σε απεργίες και στάσεις εργασίας.
Αυτοί οι «κάποιοι» έχουν ονοματεπώνυμο, και θα καταγγελθούν, αν επιμείνουν σε αυτή την τακτική και σε επόμενες κινητοποιήσεις. Η Ένωση, ως μέλος της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις τους , εκτός κι αν το Δ.Σ  συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και αποφασίσει διαφορετικά . Επίσης οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα μέλη της για τους  λόγους που διαφοροποιούν τη στάση της.
Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι «επαγγελματίες συνδικαλιστές», οι αποφάσεις για τη δράση των εργαζομένων  (συνδικαλισμός), λαμβάνονται μέσα από πλειοψηφικές διαδικασίες.
Η    ηγεμονία στη χώρα μας έχει καταργηθεί πολλές δεκαετίες πριν, και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται καθημερινά να μην επιστρέψει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου